2012 Első ponty telepítés

Kedves Horgásztársak!

Az idei évben az első pontytelepítés zajlott le 2012.3.07-én. A holtág két részén, a sportpálya végénél és a falu végénél lévő partszakaszokon került beengedésre az első pontyszállítmány! A 25 mázsa háromnyaras ponty köszöni szépen, jól van és várja a horgászokat! A holtág nagy részén még jég található, ami igen makacsul ragaszkodik és nem akar olvadni, de jöhetne már az a tavaszi szél….

A néhány képet a telepítésről itt találjátok! Kezdjetek egy kicsit ráhangolódni a vízpartra és ezekre a szép pontyokra!

 

hozzászólás 20

admin

Szia Attila!

A holtág teljesen kiolvadt! Mehetsz horgászni!
Üdv:Feri

zeher

Hali!

Sok a törpeharcsa, kárászt nem fogtam, de a 2 db ponty mindenért kárpótolt,tavaly tavasszal nem voltak ilyen aktívak a törpék. Nektek,hogy sikerült a hétvége?

üdv!

Balán Attila

Szia en 15 en voltam lent kb delutan 4 ig keszeg karasz nekem se egy tukros potyka meg vagy 15 db rorpe

csonakos.25

Szevasztok.A négy napot kint töltöttük.Gyönyörű a víz,a jég veszte után hal pusztulást nem tapasztaltam.Persze volt peca is,de inkább csak ismerkedtünk egymással a vízzel,hiszen elég régen találkoztunk!Valóban rengeteg a törpe.ami nem jellemző a kora tavaszra,tehát a csonti maradhat a dobozba,de még a csemege kukorica is,maradt a jól bevált saját főzésű,ill. a cukk.A „zsákmány” egy ponty méretű kárász,pár keszeg,és persze a törpék.A pontyokat én még rajokban láttam mozogni és inkább a mederben mint a sásban ill. a nádban.Persze pár ugrást is sikerült megcsodálni,ezek ellenben gyönyörű kb.2.5-3kg-os példányok voltak!Hát ennyi,szerintem ez egy szép tavaszi szezont sejtet.Üdvözlettel:Csónakos.

admin

Sziasztok!
Vegyes kezdés:-) Ma ki lettek szedve a törpés varsák, és kb 18 mázsa törpe. Most már csak ősszel tudunk újra törpézni. Kb.40 mázs lett kiszedve, ami soknak tűnik, de volt már ennél sikeresebb törpézésünk is… Remélem a pontyok majd kárpótolnak mindenkit, gondoljatok bele, hogy a tavalyi sok 30cm ponty ebben az évben már sok örömet fog adni a horgásznak..
Görbüljön…..

Balán Attila

Koszi a jo kivansagokat Feri:-D Teged mikor latunk kint a parton???Csabival megyunk harcsazni egy hely meg van befersz ha gondolod:-D

Dexter

Vasárnap lehet én is kinézek, bár lehet csak pár órás könnyű fenekezés lesz, vagy ha marad az ilyen idő akkor végig járom csónakkal a helyeket, meg ugye egy jó kis spiccbotozás is beleférhet 🙂

admin

Sziasztok!

Köszönöm a meghívást, ha nem lenne behavazva az minden hétvégém, akkor el is mennék örömest! Egyébként mikorra terveztétek ezt a pecázást? Mostanában lesz vagy esetleg jóval később?
Dexter kíváncsian várom mi lesz a hétvégei eredmény!
Üdv:Feri

Balán Attila

Még nem fixáltuk le de mindenképp fészkelés előtt.Ha meg van a pontos időpont majd jelzek:-)

Mátéh Csaba

Sziasztok! Most hétvégén (márc. 24-25.) lemegyünk csónakázni, felderíteni a „terepet”. Megnézzük, a helyeinken változott-e a meder a télen, és hasonlók. A ZEN gedélyt szerintem csak jövő héten váltjuk ki. Nem maradunk le a harcsákról, az tuti.
Ellenben… Blero! Mondtam, hogy tudom, hol vannak, hol járnak, hol esznek. Azt is tudom, hol vannak az igazán nagy „dögök”, akik naponta 20-25 kiló halat is benyelnek. Megígértem, meg is mutatom őket Neked, hadd izzadj. 😉
Tippjeim is vannak, hogyan lehet őket kiszedni. A kisebbekhez, kb 30 kilósig felszerelés is van. Meg elhatározás és lelkesedés. Már „csak” a tapasztalat hiányzik. De azt megszerezzük együtt. 😀 Én tuti pergetéssel kezdek, hogy szokjam a pajtikat. Ritkán esik be pergetve 20-nál nagyobb.
A nyáron azért lesz még egy „kisebb” beruházásunk. Kelleni fog a kuttyogtatáshoz motyó.
Én „békés” természetű vagyok, de idén leveszem őket az etetésről, nem költözködök… Tán csak nem talál meg valami 2 méteres „szörny”. Ha meg igen, maximum megszaggat… 😀

Balán Attila

Ki gondolna hogy a 20-25 kg zabalas utan pont a mi 20-25 dkg – os halacskank fekszi meg a gyomrat:-D

Mátéh Csaba

Tortánál is mindig az utolsó szeletre mondjuk, hogy na azt nem kellett volna megenni. 😉

Na majd kapunk a tarkónkra egy sallert, hogy megint másról beszélünk, mint a cikk témája. Lassan meg is érdemeljük. 😉

Balán Attila

Lehet:-D Akkor nyissunk egy uj topikot Csabi&Attila nagyhalas alom kergetesei es kulonos hobortjai cimmel:-D abba talan belefer minden.:-D

Balán Attila

Ja es az utolso palinkat nem kellett volna hasonlat jobb lett volna:-D

zeher

Ugráltak körülöttem a pontyok,de csak törpe jött! Hol vannak a kárászaim:-)))

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .