Folytatódik a törpeharcsa halászat

imgp0550Az ősszel megkezdett törpeharcsa halászat a jég elolvadása után is folytatódik. A jó időjárásnak köszönhetően, már a héten elkezdődött a varsázás. A munka meghozta gyümölcsét és eddig közel 100 mázsa törpeharcsa került kifogásra.imgp0553

A halászat április elejéig fog folytatódni, ha még akkor is lesz értelme kirakni a varsákat. Ha, minden ősszel és tavasszál folytatjuk a halászatot akkor nagymértékben csökkenni fog a törpeharcsa állomány és ezzel együtt nagyobb esélyük lesz a többi ivadéknak a túléléshez és fejlődéshez.imgp0552

hozzászólás 12

admin

Köszönjük a biztatást!
Az biztos, hogy teljesen nem lehet eltüntetni a törpét a holtágból, de legalább csökkenteni tudjuk egy rövid időre a gonosz törpék számát!
De, nem adjuk fel! 😉

jani

Hali! Úgy tudom nagyon káros halszaporodáskor a törpe jól tudom-e?
Tényleg nem lehet végleges megszabadulni ennek mi az oka?
Óriásit fordulna szerintem a víz minden tekintetben ha eltűnnének. Itt nagyon jól érzik magukat Ugon. Szelidre is járok néha ott is van de nagyon elvétve.

admin

Sajnos a törpe csak úgy írtható ki egy időre ha teljesen leengeded a vizet és kitakarítod az összes halat. De mire feltöltöd a Tiszáról vízzel, máris megjelenik benne!

szabas

Üdvözlök mindenkit,igen a törpe sok horgász napjait megkeseriti a hitványkártevö!!!!!!!!innen is látszik nem az europai halfaunába tartozik,annak a nagyokosnak vinném el az összeset aki magyaroszágra betelepitette1967-ben ha jol tudom!mire számitottak majd itt is megnöl akkorára mint fajtársai a MISISSIPIBEN?más országokban sem nö nagyobbakra (europában) még jo,akkor mekkora pusztitást végeznének,teljesen kivégeznék az ilyen szép vizek élövlágát!ugyhogy az a törpevarsa nagy találmány és még ngyobb a halászása,elinnen mindet! érdeklődnénk a szigeten van nyaraloja a barátomnak nagyon szeretjük csak megközeliteni alig lehetett tavaj is.az y-elágazás után jobbra katasztrofa szokott lenni az ut,ugy tudom 40000ft-ot fizettek be 3 évvel korábban ut javitásra.bizonylat is van rola,az y-elágazás bal fele az kész van jo minőségü!a mi oldalunkal mi lesz lehet-e tudni esetleg vagy valaki tud-e rola valamit? gratulálok nagyon jo az egész forum meg az oldal! nemsokára indul a peca szezon:-)

admin

Kedves Szabas!
A törpeharcsa halászatot próbáljuk a lehető legtovább tavasszal és ősszel is csinálni, de sajnos kilátástalan dolog, csak csökkenteni lehet a mennyiséget kiirtani nem.
Az út építésével kapcsolatban az Önkormányzatnál kellene érdeklődni, mi szeretnénk ha végig megcsinálnák legalább zúzottkővel. Ezt mi is szorgalmazzuk az önkormányzatnál, de sajnos kevés pénzből kell nekik megoldani mindent! Én azt is csodálom, hogy így kihúzták évek óta! Minden tiszteletem az övék!

szabas

üdv.köszönöm a gyors válaszokat!szinte napi rendszerességgel látogatom az oldalt igy legalább gondolatba mindig egy kicsit pecázhatok.jo munkát!

zeher

Érdeklődni szeretnék, hogy mikor lesz rablóhal telepítés, úgy látom, hogy a csuka vezet jelenleg. Lesznek képek is róla?

admin

A pontos dátumot még nem tudom, de „ráparancsoltam” a fiúkra, hogy fotó vagy videó legyen féltetlenül! Én biztos vagyok benne, hogy a hónap vége felé lesz a telepítés. Természetesen az időjárás lesz a leglényegesebb meghatározó a telepítés időpontjára!
A telepítés általában két helyen szokott történni:
1. A sportpálya felől az aszfalt út végénél
2. A falu végén, a szeszfőzde utáni szakaszon.

jani

Hali! 100 mázsa elsőre soknak tűnik de mégis ez kb mennyi része lehet a teljes állománynak? Remélem a piacon kötnek ki:D .
Az igazat meg vallva én is a holtág sziget részén horgászok pár szór már az autóm bánta nem kicsit de megérte!
Borzasztónak tartom viszont,fillérekért árulnak egy ilyen szép holtág telkeit kevesebb a horgászhely ezen a területen.. Kimondottan csónakos víz szerintem határtalan számukra a lehetőségek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .