I. Pike Outdoor nyílt napon jártunk Tiszaugon

Első alkalommal került sor „Pike Outdoor” nyílt napra, amit a Pike Outdoor csapat tagjai szerveztek.

Remélem hagyománnyá fog válni ez a rendezvény itt Tiszaugon, és legközelebb többen megismerhetik a sikeres horgászat legjobb módszereit! Olvassátok tovább a beszámolót a nyílt napról

2011. július 29-31-ig tartottuk az első nyílt napunkat Tiszaugon. Az előkészületek, a tervezetek hónapokkal ezelőtt megszülettek, de mint tudjuk, sok minden nem úgy következik be, ahogyan eltervezzük.

Sokan sajnos nem tudtak velünk tartani, voltak akik utólag jelezték, hogy nem sikerült elintézni, hogy eljöjjenek.

Sokat gondolkodtam a szavakon, valamint ezen a beszámolón, mivel vannak olyan pillanatok, amik leírva nem igaziak, ezeket át kellett élni! Nagyon jó hangulat volt, annak ellenére, hogy a pénteki este folyamán érkezett egy jókora eső, de így lehetőségünk adódott az ismerkedésre, sztorizgatásra, és jó nagy nevetésekre, melyeket elég messziről lehetett hallani :D.

Eredetileg úgy volt, hogy péntek este harcsázunk, mielőtt elindultunk úgy gondoltam, hogy a tőlem már jól megszokott módon, rengeteg fényképpel térek haza. Hát, igazából ez elmaradt, egyrészt az idő sem kedvezett, másrészt pedig a beszélgetések jó részét ott folytattuk, ahol előző nap chaten abbahagytuk :).

Nagyon jó érzés és hatalmas megtiszteltetés volt ez számunkra, hogy ilyen remek emberekkel találkozhattunk, és együtt tölthettük ezt a három napot :).

És akkor kezdjük az elején :).

Mikor leértünk Tiszaugra, Winkler Feri telefonált, hogy megérkeztek. Igazából nekem még volt egy két teendőm, úgyhogy Csabi kísérte Őket a szállásra, a Tóparti Vendégházhoz. Én addig telefonáltam a holtág halőrének, Halász Gyulának, aki vállalta, hogy Varjas Zsoltinak (No-Zso Team), bemutatja a holtágat, amiből egy nagyon részletes vízleírás kerekedett, melyet megtekinthettek az alábbi linken:
Miután megérkezett Mindenki és Csabi is visszaért Cibakról a cuccokkal, hajnal fél ötig beszélgettünk. Az eső reggel hat körül állt el. Végül is nagyon szép, napsütéses napunk lett, az előrejelzések megint tévedtek.
Az előadásokat családias hangulatban hallgattuk végig, és igazán jól sikerült a kérdezz-felelekes rész is, az előadók minden kérdésre kimerítő választ adtak. starbaits Elsőként Andris beszélt a halvédelemről, melyet az alábbi linken olvashattok el teljes terjedelmében, és ezt Mindenkinek ajánlom!

A második előadást Zsola tartotta, a rablóhalakról és a Drop shot módszerről, melyet meg is mutatott nekünk, hogy hogyan is kell ezt a szereléket elkészíteni. Természetesen ezt is megnézhetitek: nozsoteam A harmadik előadást Csabi tartotta a halkeresésről, valamint a nálunk, azaz Tiszaugon alkalmazott etetések kialakításáról. Az erről készült cikkét hamarosan feltölti az oldalra.
Sajnos, mivel Nozsóéknak, valamint Andrisnak el kellett menniük, így egy utolsó csoportképet csináltunk még, és elkezdtünk búcsúzkodni. csabi A képről Zsola csak annyit mondott, a Tőle megszokott humorral: Üvegtigris 4 :D. Hát igen, aki átélte, az tudja milyen jó poénok kerekedtek ki egy-egy félresikerült kijelentésből :).

Összegezve a horgászatunkat, 9 horgász, 17 horgászbot, egy hal, bor nem volt, de sör és pálinka annál inkább. Nem is a hal volt a lényeg, hanem, hogy végre személyesen is találkozhattunk :). Csendben megsúgom, azért annak örülök, hogy Winkler Feri nem tartotta be az ígéretét, miszerint ha nem fog harcsát, bedobnak a vízbe :D. Hála az égnek ez elmaradt :D.

És akkor már sokadjára, de nem győzöm hangsúlyozni:

Szeretném megköszönni Zsolának és Noelnek, hogy Szigetvárról, ilyen hatalmas utat tettek meg, és remek előadással mutatták be a Drop shot módszert, valamint a rablóhalas horgászat szépségeit. És persze a humorért is, amit nem elmondani 😀 ezt hallani kell :D. Merenyén találkozunk ;)!!

Köszönettel tartozom továbbá Inhof Andrisnak, aki a rengeteg munkája mellett péntek este csatlakozott hozzánk, és a halak védelméről és kíméletes bánásmódról beszélt nekünk szombaton, amit szerintem nem lehet eléggé hangsúlyozni. Valamint azt, hogy péntek este úgy, hogy 3 csónakmotor is volt nálunk, felevezett velem a vendégháztól a nyílt nap helyszínéig. 🙂

Köszönöm Keresztes Ferinek, a Bojlimániától a szombat esti harcsavadászatot! Hihetetlen élményben volt részem, amikor egy nyolc méteres sugarú körben megfordult mellettünk egy harcsa, és a Feri frászt kapott :D.

Köszönöm Winkler Ferinek, Jocinak és Hollósy Gergőnek a rengeteg segítséget, és azt, hogy Feri első alkalommal hagyta ki a Forma 1-et, és nálunk töltötte a hétvégét :). A katonai sátor az Ő jóvoltukból érkezett a helyszínre, valamint segítettek a táborbontásban is.

Köszönjük továbbá, a Tiszaugi holtág vízkezelőjének, a Király és Társa Halászati Kft-nek, hogy a helyszínt a rendelkezésünkre bocsátották. Külön köszönöm a fiúk nevében is, hogy nem kellett napijegyet váltanunk, és kipróbálhatta mindenki a vizet! 🙂

Köszönjük Halász Gyulának a horgászvíz bemutatását!

Köszönjük a Volán Munkástanácsának, különösképp Frunza Lehelnek, hogy használhattuk a katonai sátrat, a padokat és az asztalokat! 🙂

Köszönjük ifj. Kiss Lacinak, és barátjának, akik a Volán nyaralóban nyaraltak, hogy segítettek a katonai sátor felállításánál. 🙂

Köszönjük Mérő Krisztinek, Mérő Lászlónak, és Horváth Attilának, a Tóparti Vendégházból a sok segítséget, és a Tőlük már megszokott vendégszeretetet, amit kaptunk. És persze a finom pálinkát is! 🙂

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a Simai Józsinak a Horgászclub vezetőjének a tesztelésre küldött csalikat, amelyekről hamarosan beszámolunk. 🙂

Gratulálok Gergőnek, aki megmentette a horgászatunkat, és fogott egy 50 cm-es balint, ami élete első nagy hala. Érdekessége, hogy a csalit előtte 20 perccel vette Zsolától, és nem is csalódott benne :).

A fiúk szavaival zárnám a cikket:

Keresztes Feri:

Voltak „pillanatok” amik megismételhetetlenek :-))) (…de azért megpróbálhatnánk:-))) )

Inhof Andris:

” elkezdek evezni az esőben, Julcsi mondja, hogy csak a második lámpáig kell menni. Eltelik vagy fél óra és a tizedik lámpánál a víz közepén egy tábla. Hmmmm gondolom… odaevezek és ráírva „Szeged 3km”…. ”

Csabi:

Hát akkor megnyitom a nyílt napunkat, ilyen családias légkörben :).

Zsola:

Üvegtigris 4. (ezen azóta is jókat nevetek)

csapatkep

Egy Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .