Már kaphatók az idei engedélyek!

Kedves Horgász barátaink!

A télnek úgy is  vége lesz egyszer, az idei horgászjegyek már kaphatóak! Csak a felnőtt éves jegy ára változott, az 20 ezer Ft. lett, a többi jegyár változatlan maradt!

A részletes árak most már frissítve megtalálhatók az információk -> árak menüpont alatt! A haltelepítések ugyan olyan intenzívek lesznek mint a tavalyi évben ezzel is segítve a sikeresebb,  jobb és élvezetesebb horgászatot!

Jó horgászást, jó fogást mindenkinek az új évben is!

Üdv:Király Ferenc

hozzászólás 15

zeher

Kedves Király Úr!

Kérem írja le pár mondat erejéig, hogy mi indokolja az éves jegy ilyen mértékű megemelését? Talán több telepítésre is számíthatunk? Vagy lehet mást is fogni nyáron törpén kívül?

Köszönöm a válaszát!

admin

Kedves Zeher!

A jegyek áremelését senki nem szereti, pláne hogy ezek mellett minden más a hobbihoz kapcsolódó költség is emelkedik (üzemanyag, stb). Nem tudom mióta vált engedélyt a holtágra, de ha már több éve idejár hozzánk horgászni akkor biztos tudja hogy 2009-ben és 2010-ben is ugyan annyiba kerültek a jegyárak!
Ezek mellett a környező horgászvizeken, mint pl. Tőserdő ennyibe vagy többe kerülnek az engedély árak. Figyelembe véve azt is hogy míg pl. Tőserdőben minden árvíz alkalmával a telepített állomány elvándorol a Tiszába, nálunk a telepítések miatt a halállomány bővülése tapasztalható. Ezek mellett a tavalyi év csapadékossága miatt hatalmas szivattyúzási költségek merültek fel (kb. napi 100 ezer Ft). Sajnos az idei év sem lesz különb a jelek szerint.
A törpeharcsa fogás csökkentése érdekében, mint ahogy itt is megírtam, elkezdték a törpeharcsa halászatot, ami tavasszal is folytatódik.
Az én személyes véleményem nem is biztos, hogy meggyőzi Önt arról, hogy érdemes ide kiváltani az engedélyt, de azt gondolom hogy azon horgásztársaink véleménye mérvadó lehet akik a fórum illetve itt is megosztják velünk a horgásztapasztalataikat (még így is hogy igen kevesen vesznek részt az oldal tartalmának bővítésében)
Én azt gondolom arra a kb. 8 hónapra elosztva a költségeket(2500 Ft/hó), amikor lehet horgászni nem sok. Ha hozzávesszük hogy a horgász élmény mellé még némi halat is el lehet vinni akkor pláne!
Remélem a jegyvásárlás után sikerekben gazdag fogása lesz ebben az évben! Mi mindent megteszünk ezért. Szeretnénk a környék legjobb horgászvizévé tenni a holtágat.

Üdvözlettel: Király Ferenc

zeher

Kedves Király Ferenc!

Köszönöm szépen a válaszát, munkájukhoz sok sikert kívánok!

csonakos.25

Kedves Zoli.30 éve van ingatlanunk a holtág partján.Az utóbbi két évben 5-6 hónapot töltünk a nyaralónkban,jelentős részt horgászattal töltve.Úgy érzem nem tűnik szerénytelenségnek ha bizonyos észrevételeimet,tapasztalataimat leírom.Először is gratulálok ha kissé megkésve is hogy Nektek sikerült megszerezni,a holtág bérleti illetve hasznosítási jogát.Észrevételeim tehát:Az Éves területi engedély árát korrektnek tartom.Nem látom megoldottnak a halvédelmet,a horgászrend be nem tartását:engedély nélküli horgászat,túlzott etetés,indokolatlan behordás,etetőkarok a vízben,valamint az éjszakai horgászat ellenőrzése.Úgy gondolom hogy,észrevételeimmel talán egy picit hozzájárulok ahhoz hogy a továbbiakban is élvezzük óvjuk ezt a természet adta gyönyörű vizet.Munkátokhoz sok sikert egészséget kívánok:csonakos

admin

Kedves Csónakos!

Tegnap előtt beszéltük a tesómmal, Zolival hogy bizony venni kell fel embert a holtághoz mivel a mostani munkát nem győzi a halőrünk! Szerintem ez hamarosan meg is fog történni és remélem ezzel a lépéssel sokkal hatékonyabbak leszünk.
A technikai felszereltségünk (éjjellátó, autó, ladik, stb.) biztosítva van már most is, csak a folyamatos jelenlétet kell erősítenünk.
Szeretnénk komoly partrendezést is végrehajtani még most kora-tavasszal, hogy több horgászhely, jobb minőségben álljon rendelkezésre! Ez persze a helyi telektulajdonosok jóindulatán is múlik majd!

Nagyon köszönöm az észrevételét és szívesen fogadunk minden ilyen észrevételt, segítséget!
Sok sikert az új évben!
Üdv: Király Ferenc

Csukacsaba

Kedves Király Úr!
Több helyről hallottam hogy az éves engedélyek száma limitálva lesz én 500 db mert az árvíz miatt Szikráról sokan átjönnek.Ha ez így van akkor kb meddig lehet évest váltani?

admin

Kedves Csaba!

Az engedélyek kiadása májusig lehetséges, és abban az esetben marad 500 db kiadható engedély ha nem tudunk helyet bővíteni! Ha a tereprendezés sikerül akkor szerintem folytatódhat majd a horgászjegy kiadás, de nem szeretnénk hogy az aki megvette az engedélyt az ne tudjon a partra kiülni mert nincs férőhely!
Üdv:Király Ferenc

Tormási Gyula

Én egy dolog kivételével egyetértek csonakos.25-el,az pedig az etető karó,miért baj az,ha az ember szeretne ugyan oda dobni több alkalommal? Én is szoktam bóját használni,igaz mindig felszedem a peca végén. Más, a partrendezésnél nem a telektulajdonosok jóindulatában kéne bízni,hanem a jogszabályokban. Nem normális dolog az,hogy kb.50 métert lehet gyalogolni folyamatosan a vízparton,és máris kerítésbe ütközik az ember.Pedig ha jól tudom,akkor 5 méter közterület van a parttól.

zeher

Valaki megtudná írni, hogy be van-e még fagyva a holtág? Jó lenne valami jelentés a vízről, h mikor lehetne kimenni csukázni.

Köszönöm!

admin

Még mindig van jég a holtágon, vékonyodott (kb 3-4 cm)de még van!

admin

Igen, természetesen szólok!

Kb 3-4 nap kell, hogy kiolvadjon ilyen időben! Szerintem jövő hét végére jó lesz!
A szavazást nézd meg az oldalon, érintettség miatt! 🙂

Üdv: Király Ferenc

csonakos.25

Kedves Zoli.Gondolom hogy írásommal nem a halőr (Gyula) munkáját kritizáltam.Ö az aki odaadóan ,hozzáértéssel végzi munkáját.Segítő készsége,emberi lojalitása,példaértékű. Üdv:CSONAKOS

admin

Kedves Csónakos!

Semmi gond a halőr munkájával, egyszerűen csak ennyi munkához egy ember nem elég! Ezért szükség van segítségre.
Üdv:Király Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .