Milyen rablóhalra horgásznál szívesen kora-tavasszal?

Sziasztok!

A februárra rablóhal telepítést terveztünk. A Ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk,  melyik rablóhalra szeretnétek horgászni leginkább. Az oldalsávban lehet szavazni! Csak regisztrált (bejelentkezett felhasználóink) szavazhatnak!

Várjuk a szavazatokat!

hozzászólás 16

Chab

Kedves admin!

A következő kérdésem lenne a holtágon megengedett-e a villantó illetve a wobler használata?

Választ előre is köszönöm.

admin

Jelenleg tilos a villantó és a wobler használata, de elképzelhető hogy módosítani fogjuk ezt a szabályt, ez nagyban függ hogy melyik rablóhalat telepítjük februárban.
Addig az élő kishalas módszert használd úszós ill. fenekező készséggel!

Üdv:Király Ferenc

blero84

Szia Feri és azt lehet tudni hogy milyen méretben és mennyiségben tervezitek a csuka vagy süllő telepítést?

admin

Blero84!

Süllőből kb.10 mázsa telepítését terveztük, csukából 20-25 mázsát!
Nem tűnik soknak, de a békés halak és a rablóhalak mennyiségének egyensúlyára való tekintettel nem lenne szerencsés több.

Zeher

A villantó használata illetve tiltására azért van szükség mert a vízben igen sok busa van és azok életmódja, táplálkozási szokásai miatt kerülni kell az efféle módszert, mivel megsérti, beleakad stb.
A másik ok sajnos inkább gyakorlati, a „gereblyézés” megakadályozása illetve megelőzése miatt nem szokták akkora vizeknél ezt engedélyezni, ahol nem lehet minden horgászt látni.
Én azt gondolom hogy ez a tiltás nem sokáig lesz érvényben, hiszen ha a rablóhal telepítés lezajlik akkor egy újabb horgászkészség használatával, kipróbálásával lehetne örömet szerezni mindenkinek!

Erre a kérdésre még térjünk vissza a telepítés előtt! Én azt gondolom, hogy legalább a tavaszi illetve őszi szezonban érdemes volna megengedni!

Esetleg pro és kontra akár Ti is elmondhatjátok erről a véleményeteket itt!
Üdv:Király Ferenc

blero84

Köszönöm és átlag súlyban kb? Telepítések mindig egy helyen zajlanak?És egy időben lesz a ponty telepítéssel?

zeher

Értem, a gereblyézés eszembe sem jutott volna…. De tényleg kell az ilyen embertípusra is gondolni!

Tormási Gyula

Szia,tudjátok már kb. hogy mikor lesz az első ponty telepítés? Más, a Busákat le szoktátok halászni? Üdv Tormási Gyula

admin

Blero84:
A csukák 80-90%-ban fogható méretű lesz, ha az kerül telepítésre, a süllő az 20dkg-1kg-ig várható az átlagsúly. A pontytelepítéssel nem egy időben lesz az külön időszakra tervezik. A telepítés helye általában két helyen zaajlik. Az egyik a focipálya alatti szakaszon ahol az út egészen a partig megy, illetve a falu végén az út melletti szakaszon szokták beengedni a halakat.
A busákat minden évben szokták halászni, most késő-ősszel is volt halászat, de azt nem tudom mennyi busa lett lehalászva pontosan.
Gyula:
Az első pontytelepítés az időjárástól függ javarészt, ha nem várható tartós hideg és jégképződés akkor akár februárban is lehet telepíteni.

Üdv: Király Ferenc

admin

Sziasztok!

Megvizsgáltuk ezt a villantó és wobler használatot!
— A holtágon lehet használni mind a két féle készséget!! — A használattal kapcsolatban azt kérjük, hogy legyetek körültekintők és kíméletesek. Ha látjátok, hogy esetleg valaki vissza él ezzel a lehetőséggel (gereblyézés) kérlek titeket, hogy figyelmeztessétek az illetőt vagy értesítsétek a halőröket.
A halőrök elérhetőségeit közreadjuk hamarosan.
A jég vastagsága egyébként, 1-2 cm még, és ahogy ma láttam szinte a teljes vízfelületet lefedte! Még várni kell a teljes olvadásra!

csaba

Én azért a süllőre szavazok mert egy részt a húsát többre tartom én febr.-márc.-ban csak süllőt tudtam még fogni.A csuka az iváson kívül ebben az időszakban esik át a fogváltáson és ilyenkor nem eszik! Ami viszont melete szól az hogy gyorsan nő, ősszel nem finyás és nem óvatos, ekkor könnyű fogni!!!

zeher

Köszi az infót!

legalább felmelegíti egy kicsit az embert ha a kishal mellett ülve néhányszor dobhat egyet-egyet!

admin

Kedves Attila!

Chab arra utalt, hogy a holtágon a villantó és a wobler használatának tíltása nem egyértelmű. Ez a mi hibánk, hiszen sem az engedélyen sem itt az oldalon nem volt eddig egyértelműen leírva, hogy szabad vagy sem ezeknek az eszközöknek a használata.
Ezután egyértelműen ki lett itt is hirdetve hogy lehet villantót és woblert használni.
Elnézést kérünk a zavar okozásért!
Üdv:Király Ferenc

jani

Sziasztok.

Pro és kontra 😀
Szerintem nem csak a Busákat fenyegeti(beleakadás , sérülés) hanem minden halat de talán több halőr kellene de ez gondolom gazdasági okokból kivitelezhetetlen meg is értem.
De viszont én is szeretek pergetni sétálni a parton nagyon jó ősszel.
Mindenképpen én is a csukáknak örülnék a legjobban. Telepítést szeretném megnézni én is. 20-25mázsa 25 az jobban hangzik:D.
Harcsákat nem lehetne telepíteni?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .