Ponty telepítés 2014.03.13 – első

Sziasztok!

A mai napon 11 óra körül megtörtént az idei év első haltelepítése. A beharangozottak szerint 30 mázsa 3 nyaras ponty került bele a tiszaugi holtágba. A telepítés a falu végénél (szeszfőzde után) zajlott le! Telepítés után most sem lesz horgászati tilalom, de kérek minden horgászt, hogy a napi fogási limitet tartsa be, természetesen a súly és méretkorlátok betartása mellett! Várom a visszajelzéseteket, hogy a hétvége milyen sikerekkel kecsegtetett benneteket!

Mindenkinek sikeres horgászatot!

Üdv: Király Ferenc

hozzászólás 28

Tormási Gyula

De nem akarok ám kötekedni,még a végén kitiltassz a holtágról 🙂

Richard

Sziasztok!

Örömmel hallanék néhány hozzászólást, kinek hogy sikerült az évkezdet. Nekem sajnos nagyon gyengén indult, eddig összesen 1 pontyot sikerült fognom idén, pedig már 6 alkalommal voltam lent. Az az egy szép volt, egy pikkelyes 5,10-es, de se előtte, se utána semmi. Remélem másnak már rendesen görbül.

Üdv,
Richárd

Catfish

Szia Richard!
Igen csendesek az „ugi” horgászok, holott telepítés után időszakban a helyiek szerint szép pontyokat fogtak! Sajnos valamiért nem szívesen osztják meg itt az élményeiket! Nagyon kíváncsi lennék pedig én is kinek mi a tapasztalata az év első részében!
Üdv: Feri

texoman

Sziasztok,

Én 6-án voltam lenn délelőtt 10-től délután 3-ig.Ezalatt fogtam rendesen mindent.Kb 20 nagyobb törpét,egy dévért szép nagy kárászokat(7db) és a legvégére egy szép pikkelyes 2,5 kg-s pontyot.Volt olyan időszak,amikor nem tudtam két bottal pecázni egyszerre,mert míg szabadítottam a halat a horogról,addig a másik botot rángatta valami.A csali giliszta volt,a kosárba téli etetőanyag került egy kis angliából e-bay-ezett aromával.Kis horoggal,10-15 gr-os kosárral.Igazi örömpeca volt.

Üdv

SzabóPisti

Tormási Gyula

3 szem tigrismogyoróval,hóemberként felkínálva,kalandosan,nagyon nagyon kalandosan 🙂 Képet már raktam fel,lehet tippelni a súlyát..

Tormási Gyula

Majdnem elfelejtettem írni,hogy ha esetleg olvassa a honlap bejegyzéseit az(ok) a horgász(ok) akinek velem szembe,illetve tőlem jobbra van a stége,innen üzenem,attól hogy az etetésünk közelébe hordja a szerelését,illetve,hogy vödörszámra etet kukoricával,nem biztos,hogy meghozza az eredményt…..,más is kell hozzá. De amúgy nem értem miért kell keresztűl húzni a szegény maradék töklevelen!?!? Majd ha nem lesz töklevél,akkor meg nem lesz haltartó hely. És jönnek a felháborodott hangok: Óóóó szar ez a víz,meg nincs itt hal!!!

Balán Attila

🙂 Ezt élőben is elmagyaráztad nekik?:-) Ápold a jó szomszédi viszonyt:-) Csinálj nekik is külön etetést 🙂

Tormási Gyula

Nem,élőben nem mondtam még nekik. Kéne egy távcső,hogy meg tudjam nézni elöszőr,mekkora emberekkel lenne dolgom 🙂

Tormási Gyula

Köszi Feri. Remélem ez csak a kezdet,és azt is,hogy nem fogy el a víz itt a végben 🙂

Szaniszlo Ferenc

Üdv mindenkinek!
Mától én is tagja lettem a honlap kis csapatának! Most már nem csak Gyula barátom számol be horgászatainkról, hanem én is, mert nem mindig van ott, amikor igazán szükség lenne rá.Így történt ez a hétvégén is! Nagy szükség lett volna a segítségére, amikor a 20 kg-os harcsát a stégre emeltem!Nemsokára láthatjátok a képeket is.:)

Catfish

Kedves Feri!
Ilyen szép kezdést a weboldalon, ritkán látni!:-) Gratulálok a szép fogáshoz és nagyon várjuk a fotókat arról a hatalmas harcsáról!
Gratulálok még egyszer! :-)Remélem lesz még hasonló nagy hal a horog hegyére!:-)
Üdv:Király Feri

Szaniszlo Ferenc

Köszönöm szépen!Mindenkinek kívánok hasonló élményeket! 🙂

Tormási Gyula

Na tessék!!! Itt az én horgászbarátom is,eddig abban a hitben voltam,hogy Te nem is tudsz írni,csak nem mertem rákérdezni 😉 De azért gyanús,hogy a barátnőd keze van a dologban 🙂 Ismerlek már annyira,hogy tudjam,ezt nem bírtad volna ilyen választékosan megfogalmazni 🙂 Ha tévednék /kétlem/ akkor vendégem vagy egy kávéra a Zöld elefántba!! Szívesen segítettem volna,ha ott vagyok,de tudod valakinek még ünnepek alatt is dolgozni kell /sok az éhes száj/. Majd jövő héten segítek! De elvárom ám,hogy a májusi versenyen amikor én már 153kg pontynál járok,te meg 10-nél,és sírsz,akkor vissza segíts meríteni 🙂

Szaniszlo Ferenc

Itt vagyok ám!
Nem csak írni,olvasni,hanem horgászni is tudok,csak titkolom.
De a kávét lehet nekem kell fizetni:-)
Ha nem fogok 1 deka halat sem akkor is vidáman szákolom meg a 153.kg pontyod is,mert én legalább úgy örülök a te sikereidnek,ha nem jobban mint a sajátomnak!

Tormási Gyula

Én is pont ilyen vagyok,tök mindegy melyikünk fog halat…..de inkább én 🙂

Richard

Sziasztok!

Gratula a harcsahoz!
Ragadok tollat azert, mert nem csak a rossz hireket osztom meg, hanem a jokat is. Szerdatol pentekig voltam lent, penteken sajnos hazavert a rossz ido, mert a gyerkocok nem annyira birjak az egesz napos esot. No, szerdan egy arva kapas se volt. Mar erosen zoldult a fejem estere. Csutortokon jott 3 db egesz nap, 2,5-3 kilo kozottiek. Penteken delig horgasztam, addig jott 3 es 2 leakadt. A nagyfiuk ott ugraltak a kornyeken, de nem jottek horogra. Hajnalonta nagyon ment az ívás, zorgott az egesz nad. Alakul a palya, de nekem is akkor kezdett beindulni, amikor naponta tobbszor raetettem, fel-1 kilokat. Jovo heten megyunk vissza, megerzesem szerint nagyon be fog indulni a viz. Ja, semmi elo csali, csak a szokasos mag-mixem. Mindegyik ponty kukoricara jott.
Kezd olyan igazi tiszaugos hangulata lenni a horgaszatnak. Tiszaug nem egy konnyu horgaszviz, sokszor nagyon fel is bosszant, de ha az ember megtalalja a halak vonulasi utjat, rendszeresen es minosegi cuccal etet, hatalmas horgaszelmenyt tud nyujtani.

Gorbuljon,

Richard

Catfish

Szia Richard!
Köszi a helyzetjelentést! Remélem ez a sok eső hasznára vált a víznek és élénkebbek lettek a holtág lakói! Szerintem nem lesz ez az év se élményszegény, de hogy lássuk milyen is valójában a termés kérlek benneteket, még ha nem is rekordlistás halakat fogtok akkor – küldjetek be fotókat, rövid kis beszámolót róla. Tudom, macerás a fotózás, feltöltés, stb… de küldjétek nekem el e-mailbe, vagy feltöltve a rekordlistás űrlapon keresztül, vagy a galériába rögtön, csak ne legyetek restek! fontos, hogy lássuk, mennyire él vagy éppen „alszik” a víz, a telepítések miatt is hasznos lenne…
Ha nem is mindig csak a jól alakult a pecáról írtok az se baj, csak lássuk holt tartunk!
Köszönöm a harcsás fotókat, brutálisak! GYÖNYÖRŰEK!
A weboldal használatával van gondja valakinek? Bonyolult a feltöltés stb.. írjátok meg ha az gondot okoz a friss hírek, fotók eljuttatásában!

Görbüljön!
ÜDv:Király Feri

Richard

Sziasztok!

Elég vegyes volt a kapás, hétfőtől szombatig voltunk lent. Csak hajnalban evett. 10-11 után már csak este volt 1-2 apró kapás, de nem lehetett megfogni. Volt egy nagyon jó reggel, jópár 2-3 kilos jött, azán 10-kor egy 6,05-ös. Ezen a reggelen kívül a többi reggel gyengébb volt, de lehetett fogni 1-2 potykát a frissebb telepítésekből. Az öregje ívott a nádasban, de olyan erővel, hogy majd leestem a stégről. Egyszerre 10-12 helyen is. Napokon belül vége kell, hogy legyen az ívásnak. Ha utána se indul be, akkor nem tudom, mivel és hova kellene etetni.
Rossz hír, hogy elkezdtek lopkodni. Vízparti nyaralónk van a falu felöli oldalon, eddig bármit a stégen lehetett hagyni éjszakára, most már nem. Ellopták a bojlis merítőmet, azelőtt egy nagyon jó evező lapátot. Ezúton is jóegészséget kívánok a tolvajnak és kedves családjának. Mindenki figyeljen az értékeire

Üdv,
Richárd

Catfish

Szia Richard!
Gratulálok a fogásokhoz! Esetleg képed van a pontyról? A stégen tényleg ne hagyjatok semmit, sajnos nincs rá garancia hogy reggel is ugyan ott találjátok. A mai morál ezen már túl haladt… Remélem azért az új gazdája nem fogja tudni egyiket se használni semmire…
ÜDv:Király Feri

Zsu

Sziasztok! Ujjak vagyunk még Tiszaugon én és a párom, de évek óta kívánkozunk ezen a vízen horgászni! Hosszú évek várakozása után eljött végre a mi pillanatunk, hogy közétek tartozhassunk! Sok éven át horgásztunk Nagybaracskán, ami igazán tökleveles víz és talán pont ezért a tökleveles rész fogta meg a fantáziánkat igazán! Nem csak azért mert jó haltartóhelynek titulálják sokan és előnyeit, hátrányait mi is ismerjük, hanem mert mikor virágzik nincs attól szebb látvány a világon! Mikor megvettük a telkünket a képek hatalmas töklevélerdőről árulkodtak, sajnálatos hogy ma ez már nem így van! Szerencsére megmaradt pár tő belőlük, ami szemet gyönyörködtető, de közel sem az várt minket amire számítottunk! 🙁 Bár olvassuk a hírfolyamot és kedves Tormási Gyula hozzászólásában is magunkra ismertünk, bár nekünk legyen mondva, eddig ezen a vízen még akkor nem horgásztunk, bár kétségtelen tény hogy a barátaink kipróbálták már, és azt sem vonom kétségbe ha helytelenül átdobták a tökön a felszerelésüket! Ezért a helyükben is elnézéseteket kell hogy kérjük!Sajnos mi a munka hevében nem intettük óva őket, mert szentül hittük hogy eszükbe sem jut a tökön át horgászni! Bár megvallva őszintén, aki tökleveles vízben kezdi pályafutását akár mi vagy a barátaink, annak nem okoz gondot a készségeket áthúzni rajta hiszen ismerve a növényzetet, jól tudja, hogy a tök kiírthatatlan egy horgász felszerelése által, hacsak azt nem készakarva pusztítják! Olyan ez mint egy gyomnövény,ha kisebb felületi sérülés éri, például elvágja a fonott zsinór a szárát, attól még nem képes a kipusztulásra. Sőt bokrosodik! Ismerve a töklevél életét vannak ugyan évek, amik sokkal gyérebb növényzetet hoznak és talán mi is abban bízunk hogy ezt pont kifogtuk, de elképzelhetően a következő években hihetetlen fellendülésnek indul! Talán a jövőév bővelkedik majd virágzásukban!Mindenesetre a barátaink, akik átdobták a tökön a készségüket, többet erre a vízre nem lesznek ráengedve! Ismerjük jól a töklevelest és még arra is készek vagyunk magánemberként hogy ha netalán tavirózsa ültetésről lenne szó, akkor szívesen közreműködünk a megmentésük érdekében mind anyagilag, mind pedig személyi segítség tekintetében!
Így kedves Tormás Gyula, ne félj velünk megismerkedni, bár nem vagyunk filigrán emberek de rosszak sem és egy jó diskurzusra egy pohár borra vagy pálinkára mindig szívesen látunk és szívesen vennénk egy itteni tapasztalt horgász észrevételeit és segítségét is!
Ezt leszámítva azért azt is meg kell említenem ha már szabálysértésekről beszélünk hogy amennyiben szabálytalanságot észlel az ember ki az akit értesíthet??? Mert bár a barátaink lehet hogy hibát vétettek egyszer, bár biztosítom nem rossz szándékból, de azt gondolom ettől sokkal nagyobb bűnt követ el az, aki a picike amurokat inkább megtartja, ahelyett hogy visszaengedné, arról nem beszélve hogy a szabályzatban le van írva hogy a töktől 50 méterre lehet csak horgászni, amit kétségtelenül az ottani telek vagy stégtulajdonos nem tud betartani, de akkor hogyan engedhető meg hogy a távolabbi jó fekvésű helyekről csónakból horgásszák meg egy méterre a tököt azok az emberek akiknek adottak a lehetőségeik akár a két és fél méteres vízben is???? Erre azért szeretném ha reagálnátok, mert személy szerint nekem igen rosszul esik, ha valaki egy csöppnyi baba amurt rak a szákjába és velem szemben pár méterrel ül le a csónakjában! Majd miután ezt szóvá teszem széttárva karját, megkérdezi hogy akkor mégis hova üljön???? Könyörgöm 55 hektáros vízen nincs elég hely?????
No de visszatérve!!!!
Bevalljuk az elején igen el voltunk keseredve hogy kifogtuk az egyik legsekélyebb részét a holtágnak, ami nincs több 40 centinél a végén, igazi iszap rengetegben, hiszen nem ehhez voltunk hozzászokva, de bíztunk abban hogy még a telek vásárlás előtt az előzetes megkeresésünkre kedves Király Feri, akit még személyesen nem állt módunkban megismerni sajnos és aki eme víz karbantartója és mindenttudója, biztatólag segítségünkre volt, amit ez úton is nagyon köszönünk, hogy higgyük el, nem lesz ez rossz választás!
És valóban egy hét kitartó horgászat után a mi idény nyitónk egy gyönyörű 9 kilós amur volt, amit egy csodálatos 3,5-es ponty követett! Miután nem vagyunk hús horgászok és sosem voltunk azok, sőt még a fajtájukat is szeretjük távol tartani magunktól, no és ha már itt tartunk a szabályzat is előírja, természetesen az amur fényképezés és sebfertőtlenítés után visszatért természetes élőhelyére. Bár be kell valljuk a 3,5-es pontyot miután a szabályzat is engedte és miután ez volt életünk első tiszaugi megtartható hala, így őt uram bocsásd nem engedtük el! Ismerve horgászati morálunkat erről nem sűrűn fogunk szót ejteni hiszen a C&R horgászat hívei vagyunk, de azt mondják az első halat meg kell tartani és ebben csak annyira értek egyet hogy a számunkra szűz vízen az első hal kóstolásra érdemes, hiszen így tudjuk majd értékelni mi az a csoda, amit eme víz adott és mi az amiért óvni és tisztelni kell!
Köszönjük hogy itt lehetünk és részesei lehetünk a tiszaugi holtág szépségének! Ha ellenérzést keltettünk bárkiben is, azért elnézést kérünk kiváltképpen Tormási Gyulától, hiszen tiszta szívemből mondom nem volt szándékos! Jó halfogást és sikeres évet kívánunk minden horgásztársunknak! Véberné Zsuzsi és családja

Catfish

Kedves Zsu!

Gratulálok a szép amurhoz és pontyhoz! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz kezdés volt az idei évben. Gondolok itt a tavirózsa és a víz alacsony szintjére! A víz szintjével kapcsolatban már itt is beszélgettünk, ahol említettem, hogy ha a zöld ár nem teszi lehetővé a víz beengedését, akkor újra a horror költségeket felemésztő szivattyúzás lesz a megoldás. Ezt a hónap végén már látni fogjuk, hogy melyik megoldást használjuk, bár ahogy elnézem az időjárás nem lesz már komoly zöld ár…
A tavirózsákra figyelni kell és ha valaki rongálja akkor a halőrünk telefonszáma:Halász Gyula: 06-70-318-3909 (az elérhetőségünknél is megtalálható).
A telek vásárlása előtt is jeleztem, hogy itt alacsony a vízszint, de nagyon jó halas rész. Ennyire alacsony vízszint a száraz télnek köszönhető viszont van év amikor meg annyi a víz, hogy a Tiszába kell vissza szivattyúzni…
Sajnos ez a holtág egyik gyengéje.. a tavirózsák meg a szépsége…
A morálról annyit, jól tükrözi az ország morális állapotát. Vannak emberek akik tartják magukat az alapvető normákhoz, mások pedig beletojnak..
Én itt megint csak a halőr segítségét javaslom. Ha, méretes az a hal akkor bizony a húshorgász viszi a fagyasztóba. Ezzel nincs is gond, hiszen a horgász élmények mellé jól megfér a halételek élvezete is, ezt ne vegyük el a horgászoktól. De, ezt tegyék úgy, hogy a szabályokat tartsák be…

Nagyon remélem, hogy a borús kezdést hamar feledtetik majd a horgász élmények!
ÜDv:Király Ferenc

Zsu

Kedves Feri!

Nagyon köszönöm a soraidat!:) Gyulával már megismerkedtünk és természetesen mentettem a számát no és a tiédet is!:) Ha bármiben segítségére lehetünk az egyesületnek vagy a horgásztársaknak, akkor bármikor mi is szívesen állunk rendelkezésetekre!
A „borús” kezdést pedig nem érezzük rossznak, mind inkább kihívás számunkra! Hiszen minden vizet tanulni kell és meg kell fejteni, itt ez még előttünk áll, de ez a víz annyira nyugalmas és gyönyörű, hogy minden ott töltött idő Isten ajándéka, akár sikerül halat fognunk, akár nem! 🙂

Köszönettel és üdvözlettel: Zsu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .