Ponty telepítés IV.

A hétvégén, pénteken újabb ponty telepítés lesz! Most 30 mázsa 3 nyaras ponty lesz a szokásos helyeken telepítve. A mostani telepítéskor is három-nyaras pontyok lesznek beengedve, amelyek kb. 1,8-2,5kg közötti méretűek lesznek.

A telepítést követően most sem lesz tilalom!

Sikeres horgászatot!

Üdv:Király Ferenc

hozzászólás 28

jani

Hali! Fényképezze le valaki létszíves szeretnék már pontyot látni mert elmúlt 4 alkalommal csak törpét csodáltam. Keszeg kárászra is lenne szükség mert az a horgászat sava borsa. Tiszaugon mindig fúj a szél ez tény :D.
Javasolnék megint csak tilalmi időt telepítés után :O Csak egy hetet.

csonakos.25

Jani,ha ilyen bizalmatlan vagy,akkor szerintem neked valahol máshol kellene próbálkozni a horgászattal.Én a Tescót javasolnám.Jani a szél máshol is fúj,hidd el nekem.Üdv:csonakos

zeher

Szerintem is jó lenne fotó a telepítésről, ez nem jelent bizalmatlanságot, más oldalakon is van. Kérem a tulajdonosokat, hogy intézkedjenek a fotók iránt.

Macika53

Hali a bizalmatlanságot féretéve, a 65mázsa hal három nyarasbol rengeteg darab!!! AKKOR miért van az,hogy csak nagyon ritkán lehet belölle fogni???

admin

Hali!

Ez bizony jó kérdés! Mi is csodálkozunk, hogy nem fogják a pontyot, holott már az idei telepítéseknek is igencsak jelentkeznie kellett volna a fogások között, ráadásul a kora-tavaszi busa halászatkor rengeteg pontyot láttunk.Ebből mi azt gondoltuk, hogy az eddigieknél is sikeresebb tavaszi idényünk lesz, de sajnos a fogások nem ezt mutatják.
Hozzá teszem, hogy már van olyan aki az engedélye árát már áprilisban visszafogta! Szóval igen erősen megoszlik a fogások mennyisége a horgászok között.
Ez minek köszönhető? Találgatni nem akarok, de a tó őrzését megerősítjük mert tartok tőle, hogy éjszaka nem csak horgászat zajlik a holtágon…
Mi mindenképpen annyiszor fogunk telepíteni ahányszor csak lehet, és reméljük, hogy minél előbb megindul a fogás. Ez a 30 mázsa ponty igen jelentős mennyiség és reményeink szerint megmozgatja majd a tó halállományát.
Addig is várjuk a visszajelzéseitek, hogy mikor mit sikerült fogni. E mellett persze figyeljük a falubeliek tapasztalatait is és ezek függvényében megtesszük a szükséges lépéseket.
Üdv:Király Ferenc

Dexter

Hali,

Én jó ideje nem voltam kinnt, államvizsga és a méhek lekötnek…remélem 2 héten belül 3-4 napra le tudok menni!
Régen 6-7-8 évvel ezelőtt mi is találtunk itt-ott hálókat, de jó ideje semmi. Én is csodálkozom hogy ennyire nem lehet fogni, keresztapám se fogja pedig ilyenkorra már szokott neki pár darab lenni…
Feri és lehet tudni valami konkrétabbat ezekről a feltételezésekről, volt már tetten érés? Anno a Tisza tavon 2 éve voltam Tourist Policeként a vizirendőrök mellett…tudnék mesélni…

üdv, Dexter

admin

Sziasztok!
Most kaptam a hírt, hogy a pontytelepítés megtörtént ma dél körül! A munkák szervezése miatt, már ma le tudták szállítani a 30 mázsa pontyot!
Sajnos a fényképek a nagy sietségben ma is elmaradtak, hiába no, a halászok nem hordanak maguknál állandóan fényképezőt a halak meg nem szeretnek sokáig a tartályban várni! (Karácsonyra vízálló kamerát kapnak ajándékba..:-) )

Várom a tapasztalatokat, kinek mit hoz a hétvége! Bátran írjátok le, ne kíméljetek.
Üdv:Király Ferenc

zeher

Ma voltam a holtágon 1 db 2 kg-os ponty és 1 kárász! A mellettem lévők is fogtak pontyot! Van itt hal gyerekek! Próbáljatok ki minél több csalit, ma a mézes pufi volt a nyerő! Ezt a törpék utálják nem is veszi fel.

admin

Sziasztok!

A többieknek hogy sikerült a hétvége? Azt hallottam, hogy rendesen jött a ponty!
A következő telepítést után horgászati tilalom lesz kb. 3 napos, ezzel megpróbáljuk egy kicsit védeni a frissen telepített álllományt.

Üdv:Király Ferenc

jani

Hali.

Csónakos nem megyek a Tescoba meg neked legyen mindegy miért kell a kép.

Szombat este 6tól vasárnap reggel nyolcig. 2db keszeg. Induláskor 9körül jött egy 2kg-os potyka szegény nagyon ramaty állapotban volt. Friss telepítésből való, de örültünk neki nagyon. Megmentette a becsületünket. Szomszédok is fogtak egyet de az nagyon gyönyörű aranysárga. Nekem éjszaka egy kapásom nem volt be is aludtam.

Sűrűbb ellenőrzés az irtó jó gondolat csak későnek tartom. Kecskemétről sokan sopánkodnak akik éves jegyesek voltak kevés a keszeg , kárász és már pontyról nem is beszélnek.

Mindig a 7napos tilalmi időt támogatnám telepítés után. De ez telepítés függő gondolom .

Helyiek is zsörtölődnek kocka tavon pecáznak már egyre többen csónak kikötőnél.

Nekem ez a víz van legközelebb meg sok táborban voltam itt a piarista házban horgász táborok és evezős. Hittantanárom szervezte de észbontóak voltak. Szerintem ezen a vonalon kellene vinni ezt a szép vizet. Mert a helyiek is nagyon nagy arcok jót lehet velük témázni. Greenelephant is jó hely.

üdv: Jani

admin

Hali Jani!

Mi sem vagyunk elégedettek a fogások mennyiségével ezért körbe kérdeztünk néhány horgásztavat, ahol tógazdák szintén panaszkodnak a fogások kis számára!
Az okát nem tudták ők sem, és a pontyok állapota máshol sem volt igazán fényes.
A 7 napos tilalom nem szerencsés mert, akkor még inkább lázadnának a horgászok, ha hétvégén nem lehetne horgászni, mikor mindenki ráérne.
Azt viszont mis sem szeretnénk, ha a holtágból olyan víz lenne mint a egyik-másik agyontelepített „akvárium”.
Szerintem azok a vizek csak a „húshorgászoknak” élvezetesek! Mi szeretnénk a természetességét megőrizni ennek a víznek és a nyugalmas környezetet is .
Remélem ezt a törekvés is fogják értékelni a horgászok!
Üdv:Király Ferenc

Dexter

Hali,

Jani: egy spiccbot, kevés etető, és lehet bőven fogni a keszeget, kárászt, de tény csappant a számuk, de nem jelentősen!
ÉN is támogatom a halak védelmét, csak ne jövő héten legyen a telepítés! Mert tervezek egy túrát, 3 akár 4 napot is!
Ahol én szoktam horgászni azt hallottam mindenki fogott aki arra járt! Bár a mérettel voltak gondok, de én nem voltam már vagy 5-6 hete kint! 🙁
Víz hogy áll? mármint a vízszint?

üdv, Dexter

admin

Hali!

Jani, Dexter most jöttem elő Tiszaugról – sajnos nem horgászni voltam – és azt hallottam, hogy piszkosul fogják a pontyokat, sőt éjszaka fogtak egy 22kg!!! amurt is!
Ha van időtök akkor érdemes lemenni, azt mondják most csak az nem fog aki nem dob be! 🙂
Üdv:Király Feri

Macika53

A hir az amurrol igaz,csak annyi a külömbség,hogy szerda kora este hatkor.és huszon öt harminc percnyi fárasztás után került a haltartoba!!!

admin

Köszönöm a pontos infót! Nem tudod ki fogta és készített e képet róla?
Üdv:Király Feri

ui: Arra kérek mindenkit, hogy a fogásaikról készítsenek fotót és küldjék el nekem a „rekordlista” oldalon keresztül. Ezzel a jövő évi horgászjegyét is megnyerheti az év végén ha leírást is ad a kép mellé!

Macika53

DE tudom .és fénykép is készült rolla,gyula mobiljára küldöm!!!

admin

OK! Köszönöm, majd zaklatom Gyulát a továbbiakban!
Üdv:Király Ferenc

Dexter

Hali,

Remélem ez a mai hidegebb idő nem veszi el a halak kedvét, én kedden megyek le, szeretnék péntekig lennt lenni. Reménykedem hogy sikerül ezt-azt fogni, de már jó lesz kicsit kikapcsolódni!
ÉN örülnék az amur kistestvérének is 🙂 Az ekkora méretű halak visszakerülnek? van rá szabály hogy X kiló halat kötelező visszaengedni? vagy hűtőben esetleg másik tóban végzik? 🙁

admin

Hali!

Jelenleg a pontyoknál van csak szabályozva! Azoknál 6kg -os súly felett kell vissza engedni, de őszintén szólva én nem bánnám ha ez a szabály minden halunkra kiterjesztésre kerülne!
Üdv:K.F

Fules

Szia Feri!
Én az amúr kistestvérét fogtam, és érdekes hogy én is kora este, szombaton fél 6-kor. 8 kilós volt. készültek képek, hamarosan feltöltöm.
Ezen kívül 6 pontyot fogtunk 2 éjszaka alatt( péntek-szombat) 2és 3 kilósakat.
Nappal semmi, néhány kárász.

Viktor

Szia Fules!

Megkérdezhetem, hogy milyen csalit használtál(ponytra, amurra)?
2 hete voltam lent a szeszfőzde alatti részen, de nem sok sikerélményem volt. Ha nem lebegtettem, akkor rögtön jött a törpe sajnos. Még csak most ismerkedek a holtággal, szerintem melyek azok a helyek ahol sikereket lehet elérni.
Előre is köszönöm a válaszodat!

antonio07

Sziasztok
Üdvözlök mindenkit ezen a fórumon.
Valami tényleg van ezekkel a halakkal, Húsvét előtti 2napon nagyon evett a frissen telepített ponyt,most hétvégén voltam kint 29én és 30án 10 óráig csak 2db-2kg-os ponytyot tudtam fogni és az egyikből sűrű fehér folyadék folyt ki
azt hiszem ezt nevezik hal tejnek ami azt is jelenti, hogy még nem fejeződött be az ívás.Viszont kárász és dévér az nagyon jött, 5kg-ot fogtam is belőle
nekem puffasztott rizsre jöttek egy szemet ketté törtem és azt tűztem a horogra
azoknak írom akiket érdekel.A ponytnak kagylós puffasztott kukorica volt a csalim.
Sok sikert és görbüljön a bot.

admin

Hali!

Beszélgettem néhány versenyhorgász ismerősömmel és nekik is hasonló volt a véleményük mint nekem, hogy az elmúlt időszak gyenge fogása nagyrészt az ívásnak köszönhető! Ezt számos alkalommal tapasztalták már különböző vizeken. Az ívás elteltével szerintük is sokkal gyakoribbak lesznek a fogások.
Bár az elmúlt napok azt mutatják, hogy megindult a fogás. Gyakorlatilag rendszeresen fogták a pontyot, amurt, kárászt! De, inkább tapasztaljátok ezt meg ti is! 🙂

Fules

Szia Viktor!
Főzött kemény kukoricával etettem 2-3 maréknyit és ugyanezzel csaliztam.
Amúrra szintén így etettem de amúrnak való aromába áztattam kicsit a csalit.
Ezt nem nagyon eszi a ponty. viszont rettentő intenzív, könnyen kiválasztja az amúr.

lannofolk

Sziasztok!
Ma voltam pecázni a suli alatti részen, a fogás: 6db kárász és számolatlan törpe. Sokféle csalit próbáltam 10-es bojli mézes,ananász, száraz kukorica, főtt és csemege, csonti és giliszta amit rövid idő alatt eltettem, pufi. Kárászok csemegére jöttek.

Kifejezetten bosszantó, hogy a kulturált viselkedés minimálisan elvárható szintjével sem rendelkeznek a fürdőzők és a különféle vízi alkalmatosságokat használók! A stégekről ugrálnak és olyan vircsaftot csinálnak, hogy ihaj.
Valaki nem tudna rendet rakni közöttük?
Tisztelettel: Kósa István

Chab

Sziasztok!

Kíváncsi lennék, hogy feljebb a mélyebb részeken mi a helyzet a fogások tekintetébe.

Illetve, hogy a hosszú hétvége előtt várható-e telepítés?

Üdv

Chab

Dexter

Hali,

keddtől voltam kinnt, péntekig felemás érzéseim vannak. Majd írok egy hosszabb beszámoló
Kósa István!
Ezért kell kimenni hétköznap, hétvégén nem érdemes, akkor a víz is agyon van etetve, én amerre a csónakból/stégről elláttam kb 2 embert láttam horgászni! kb a strandig ellátok 🙂

fent a kanyarba múlthéten volt egy jobb fárasztás, de elment, mint később kiderült a harcsa…

Telepítés? szerintem nem lesz mostanában, így is döglenek a kárászok ahogy láttam…
De érdekes, múltkor valaki kérdezte a keszegeket, hát mondtam hogy lehet fogni, na ezt szeretném semmisé tenni, snecit még csak-csak, de keszeget semmit, csalihalért át kellett menni Tősbe…kárászok nekem be s álltak a nádszéli etetésemre…

üdv,
Dexter

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .