Ponty telepítés V.

Sziasztok!

A hosszú hétvége előtt újra ponty telepítés lesz! Várhatóan 20 mázsa ponty kerül telepítésre pénteken. A pontyok 2-3kg közöttiek lesznek!

Mindenkinek jó időt és horgászatot a hétvégére!

Üdv:Király Ferenc

hozzászólás 15

Dexter

Hali,

Voltam Tiszaugon, ugye a sekélyben horgászok, azt mondják 1 hete nem eszik hal..(ugye voltam lennt május 31-től 4 napot, erről később) Délelőtt semmi nem volt fogtam az etet, ami egy hete nem volt horgászva se, etetve se 2 darabosabb kárászt, láttam mozgást, 13 órától leültem apum mellé, tanultam 🙂 semmi mozgás nem volt, csak az apraja a törpékből spicc botra, fél5 kor vissza a délelőtti helyre előtte megnéztem egy sás részt oda értem, a mellette lévő stégen neki álltak sepregetni, zörögni ott is hagytam. Estére gyönyörű idő lett, már azért megérte kimenni, víz tetején láttam 1 amúrt/busát szépen úszkált, semmi se zavarta. Épp vízibiciklisek mentek el mögöttem, mikor kapásom volt álom szerű kitolás és indult is az uszó, bumm be…mintha ott se lettem volna, csuma fék elindult, a hal keresztbe mindenhol, a hínár felé, majd a nád allá na mondom ráfogtam az orsóra hátha, már akartam menni utána mikor kipattant a horog, gondolom amút volt, remegett kezem-lábam, ezért megérte kimenni.
Majd egy találomra bedobott szép kapásom volt, persze gyengébb szerelésre, szép és izgalmas fárasztásban sikerül egy bő 2-es pontyot fognom, közben a partról apumnak elment valami jobb. Rengetegen voltak kinnt, horgászok, sportoló, strandolok.

admin

Hali!

Szombaton voltam ismerősökkel a suli alatti részen és a barátom 9-től délután 5-ig legalább 12 szép kárászt fogott és volt egy horog egyenesítő akciója is!
Mellettünk nem láttam hogy egy-két kárászon kívül fogtak volna valami mást is, de lentebb illetve fentebb az iskola alatti résztől egy csépai emberke a reggel 9 óráig 3 pontyot fogott a szokásos 2-3 kg. közöttiekből. Az iskolai szakaszon egy 2 kg körüli pontyot vittek a tiszaföldvári horgászok el, de ők is csak 13 óráig voltak lent.

lannofolk

Sziasztok!
Ismét próbálkoztam, de csak próbálkozás maradt! A pecát az tette mégis emlékezetessé, hogy kb. 10 óra magasságában megjelent egy barna fiú majd elkezdett kunyerálni horgot, úszót, halat a végén mindegy volt, hogy mit csak kapjon valamit. Ezzel még semmi gond?, de kis idő elteltével megjelent a barátja, azt követte az ő barátja , azt pedig az ő barátja/6-an lettek/. Közben eszembe jutott Bujáki Géza írása, hogy előszeretettel lopják meg a figyelmetlen horgászokat. A végén nem tudtam, hogy a botokra vagy a cuccomra figyeljek! Hosszas tipródást követve megkértem őket, hogy távozzanak aminek nem nagyon örültek, de elmentek. A kellemetlenséget eltekintve nem volt semmi gond, de ha ilyenbe fut valaki, akkor legyen körültekintő!

admin

Hali!

A haverokkal mi is kint voltunk szombat délutántól 15 órától, vasárnap délelőtt 11-ig a falu végénél a sziget felőli oldalon. Sajnos sem a délutáni sem a kora hajnali horgászat nem járt sikerrel. 5-6 szép kárászon és kb. 15 törpén kívül nem fogtunk semmi jelentőset.
Próbálkoztunk pedig sokféle kukoricával, pufival viszont csontit nem mertünk használni a törpék miatt. Sajnos a hirtelen időjárás változás, a hajnali erős lehűlés és erős szél sem kedvezett nekünk.
Úgy hat körül úgy tűnt beindul a fogás mivel a szemközti oldalon akasztottak egy kb 2-es pontyot, de nem ez történt. Jött a szemelkélő eső, majd erősödött és igaz hogy egy szebb kárász még jött, de feladtuk.
Remélem másnak voltak jobb tapasztalatai is!

Chab

Sziasztok!

lannofolk a szituáció ismerős a szombati pecánkat nekünk is megkeserítette a román meggyszedő válogatott. De szerencsére idénymunkások úgyhogy remélem már nem lesznek sokáig, nem nagyon értetek a szép szóból csak azt hajtogatták agy egy horgot és dugót.

A pecáról annyit én és a haver 4 botra két nap alatt még a vasárnapi esőbe is:
összesen hat kárász meg törpe, törpe, törpe. Nagyon elkeserítő volt a helyzet.

Hallottam egy olyan hírt, hogy be lett vizsgálva a víz és a sok plankton miatt nem eszik a ponty. Remélem, hogy lassan egy hónap alatt már csak elfogy.

További beszámolóra én is kíváncsi lennék.

Üdv

Chab

lannofolk

Szia Feri!
Igaz a hír a víz bevizsgálásáról?

Üdv
Kósa István

admin

Szia István!

Ne laboros vizsgálatra gondoljatok, de igen megvizsgálta Zoli a vízminőséget és bizony sokkal több a plankton a mint pl. az öcsödi halastóban.
Ez a sok vízben oldott szerves-anyagnak köszönhető és a napos időjárásnak. Ezek együttállása kedvez a planktonok szaporodásának stb.
Ez a halak szempontjából nagyon jó hiszen a legtöbb halfaj táplálkozásának alapja a plankton, tehát a halaink gyorsabban nőnek. Mivel egyszerűen, könnyen hozzájutnak a táplálékhoz ezért így kevesebb más táplálékot vesznek fel, gondolok itt az etetőanyagokra.
Ami a halaknak jó az a horgásznak nem, ezért vagy a planktonok számát kell csökkenteni vagy több hal kell a vízbe. Ezért nagy valószínűséggel újabb telepítés lesz várható. Ezzel is próbáljuk a sikeres fogások számát növelni.
Üdv: Király Feri

Dexter

Feri,

Ez busa telepítést is jelent? mivel köztudottan ők a plankton zabálok, illetve busa elég jó gazdasági hal a gyors növekedése miatt. A másik kérdésem fehér hal gondolok itt a keszegfélékre, telepítés nincs tervben? utolsó horgászatkor apum, és keresztapukán is fogott 1-1 szűk kilós dévért, ami elég meglepő volt számomra. ÉN úgy hallottam pénteken, hogy elindult a ponty a sekélyben…!

üdv

admin

Szia Dexter!

Nem csak a busa, a ponty is és az összes „növényevő” fogyassza a planktonokat. Első sorban a ponty telepítés merült fel, abból az okból is hogy a horgászatok sikeresebbek legyenek. Keszeg vagy kárász telepítésről még nem beszéltünk. Sajnos a tavaszi süllő vagy csuka telepítést sem tudtuk megoldani mert nem volt jó minőségű telepítésre alkalmas hal az országban. Mivel pontyhoz hamarabb és könnyebb hozzáférni ezért annak telepítése sokkal egyszerűbb illetve horgászat szempontjából is hasznosabb.
Amint konkretizálódik a fajta és telepítendő mennyiség akkor megírom.

Üdv: Király Feri

joci

Sziasztok!
Élményhorgászat volt számomra a hétvégi peca.Csütörtök,péntek és szombaton vallattam a vizet és nem panaszkodhatok. 8 pontyot és 1 amúrt sikerült szákba terelnem.A pontyok fogási sorrendben: 2-3-3-3-5-3-3-3kg az amúr is 3kg-os volt.Több halvesztés is színesítette a palettát, ami még izgalmasabbá tette a horgászatot.
Kívánok másoknak is hasonló élményeket ezen a csodálatos vízen.

admin

Szia Joci!

Gratulálok a sikeres horgászathoz! Örülök, hogy vannak akik ilyen szép eredményeket tudnak felmutatni és ezzel azt támassza alá hogy érdemes nálunk horgászni!
Ha van időd akkor írd már meg, hogy merre és milyen módszerrel sikerült ilyen szép eredményt elérni! Ha gondolod akkor a „fogásaink” közé is feltennénk! Ezzel akár még a jövő évi engedélyed is megnyerheted:-)
De, leginkább azért lenne jó, mert azt hiszem minden horgászhely más és más módszereket igényel, és jó volna ha megismerhetnék minél többen!
Üdv:Király Feri

joci

Sziasztok!
Az előző hozzászólásomban említett horgászat a holtág szivattyútelep 44-es út felőli oldalán volt. A legtöbb pontyot, mézes kukoricával, néhányat csemegével sikerült horogra csalni, feederes módszerrel.Az amúr a csillagfürtöt vette fel.A felszerelésről:
3.90-es feederbotok, 0,18 főzsinór,az orsók Spro 40-es nyeletőfékesek, 16-os előke, feederkosár,25cm gubancgátló csövön, a horog 10-es Gamakatsu Feder round – fekete színben.
Az etetőkosárba „Feeder master – mézes pálinka” anyag került.

Mindenkinek hasonló és még szebb fogásokat kívánok, ugyanis ez a víz csodálatosan szép és sok halat rejt.

üdv:joci

Dexter

Hali,

valaki volt mostanában horgászni? Én szerdán mennék le jó pár napra…a frontos, hideg, szeles, idő után volt valami mozgás? Sekélyben mozog a hal?

üdv, Dexter

lannofolk

Megosztó volt a mai nap! Reggel 6-tól kb. 8:30-ig egy darab kapás sem volt. Fejvakarást követve nekiálltam egy 4m-es spiccbottal snecizni ami nem volt rossz. 4-re 93db jött össze! Lehet, hogy ez a horgászati módszer a nekem való!?

lannofolk

Alakul a helyzet!
A korábbi eredményt figyelembe véve ma csak a spiccet vittem magammal. Főzsinór 12-es Trabucco az előke 10-es szintén Trabucco. Több úszót kipróbáltam, de az 1 grammos Perfect lett a befutó, horog 12-es Owner Sode, Dinsmore ólom. A fentiekben vázolt zsinórokkal több gubancom lett így lecseréltem őket 14/12-re. Etetőanyag Lantos keszegező 3kg,a horgon 1 szem csonti. A 4 órás peca végeredménye 19 dévér, 3 kárász, 2 ponty(19 és 24cm), 4 törpe, 44 sneci. Elgondolkodtató, hogy két nappal korábban ugyanazon a helyen csak snecit tudtam fogni habár akkor Maros extra keszeges etetőanyagot használtam szintén 3kg-ot. Aminek erős korianderes az illata, a Lantos inkább „édes fahéjas” és nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .