Pontytelepítés!

A hosszú hétvégére és a várható jó időre tekintettel pontytelepítést végzünk. Az idei első pontytelepítés ma délután kb. 14 órakor lesz. A telepítés során 20 mázsa 3 nyaras ponty kerül a holtágba a sportpálya végénél és a falu vége táblánál. A pontyok súlya várhatóan 1,2kg-tól a 3 kg-ig lesz.

hozzászólás 51

admin

Hali!
Nincs tilalom egész évben a holtágon egyetlen halfajra sem, csak a szokásos fogási méretkorlátozás érvényes.

szabas

Üdv minden olvasonak!köszönöm a telepitésröl az információt szombaton egyépként is terveztünk kimenni.kiváncsian várom a pecázást már.még annyit szerettem volna kérdezni miért van szükség a busák lehalászására,nem is tudtam hogy van benne busa,a busának van saját szaporulata tehát le ivnak?vagy csak a nagyok vannak a holtágban?jo hétvégét görbüljön.

admin

Hali!
Nincs tilalom a telepítés miatt sem, nyugodtan lehet horgászni! Remélem, nem üres kézzel fog zárulni a hétvégi horgászat!

admin

A busák nem horgászatra lettek betelepítve, hanem tisztán kereskedelmi célból. Le is szoktak ívni és ezért minden évben le is szoktuk halászni őket. De így is marad azért benne még jócskán, lehet így próbálkozni a busa horgászattal is. Ahogy hallom néhányan igen sikeresen űzik ezt is itt.

Dexter

Hali,

Mennyi esély van arra, hogy a sekélyebb részeken is lehet fogni a telepített halakat? Sajnos jóval a kanyar után van a telek ahova kijárunk! Illetve meddig tart ez a vízszint ingadozás? Jó lenne mimnél nagyobb víz a nád és a gyékény ben is 🙂 Tavaly sajnos egy ideig nagyon sekély volt a mi részünkön a nádas rész 🙁

Dexter

Bocsi, a köszönöm a választ rész lemaradt!
Jó időt és jó horgászatot!

admin

Kedves Dexter!
Mivel a víz még igen hideg a halak még nem igazán mozognak, így szerintem a telepített pontyok nagy-része még a telepítés környékén fog tanyázni egy darabig. Néhány nap alatt azonban igen jól szétszóródnak a holtág területén, bár ehhez szerintem most még több idő kell mint nyári vagy kora-őszi telepítéskor. Azonban a holtágban jelenleg is rengeteg ponty van, és azok nagy valószínűséggel a kanyar utáni részen is megtalálhatók. Én azt gondolom, hogy most még a pontyok nem fognak annyira enni a hideg víz miatt, de remélem ezt majd megcáfolják az eredmények a hétvégén!
Milyen vízszint ingadozásra gondolsz? Február 14-ig volt szivattyúzás a holtágon, azóta nem tudok róla, hogy emiatt csökkenne a vízszint. A jelenlegi vízszintet tartanunk kell, mert ha a tavasz hasonló csapadékos lesz mint tavaly akkor sok gondot okozhat a magas vízállás. Gondolok itt a sok bemosódó szerves anyagra, amik bomlásával és az erős algásodással sok kárt okozhat a halállománynak.
Ha marad a száraz időjárás akkor a legközelebbi áradáskor tudunk a folyóról vizet beengedni.
Jó horgászást és kellemes időt hozzá neked is!

szabas

Köszönöm az infot,akkor majd a nyáron gondolom lehet probálkozni technoplanktonnal.igazábol azt gondoltam talán káros a viz minöségére a busa(tul sok planktont fogyasztanak vagy a jo kis oxigént elveszik a többi értékes haltol)azt még lehet tudni fehér vagy pettyes az eggyikük állati a másik növényi planktont fogyaszt akkor ez ezek szerint még az ökologiai rendszert is karban tartja?akkor addig is a pontyféléket veszem célba!

Dexter

Kedves Admin!

Kárász volt mostanában telepítve? Vagy a tavalyiak nőttek ennyit? Pontyot nem sikerült fognom, de szép és jó peca volt, 2 után beindultak a kárászok, elég sokat variáltam míg sikerült megtalálni őket! 15 én újjab próba, de lehet akkor már csónakból és a kanyarban 🙂
Busák…Tavaly nyáron a nádba a pontyos etetésünkre is kijöttek, nem egy pikkelyt fogtam…aztán augusztusban, kukoricával, jó büdössel sikerült a nád mellett egy 13 kilósat fognom, ne mondjam mi történt akkor ott 🙂

üdv

admin

Hali Dexter!

Merre fogtad a kárászokat? Én is kimentem próbálkozni, de sajnos egy mozdításom sem volt. Pontyozni indultam és kb 10.30-tól voltam lent 15.30-ig a sziget belső oldalán egy üres stégen, de a gyönyörű idő ellenére nem volt sikerem.
Sajnos a szerelésem igazán elavult, úgy hogy nincs mese fel kell újítanom a felszerelést és ideje megpróbálnom az érzékeny szereléses pecát:-)
Ahogy elnéztem elég sokan próbálkoztak lent, mit hallottál, hogyan sikerült másoknak?
A halőrünk szerint nem ment ma a hal, de szombaton 9 pontyot fogtak!

Ja, a kérdésedre; kárász nem volt telepítve és azt hiszem nem is szabad ezüstkárászt telepíteni! Ezek az itt nevelkedett meglévő állomány tagjai lehettek!

Busákra visszatérve: zömében fehér busa van a tóban, de pettyes is van benne már igen régóta. Még mielőtt átvettük a tó kezelését már előtte is telepítettek bele busákat, szóval igen régóta lakói a víznek. Ha, nem szaporodik túl akkor semmi gond nincs velük és legalább élvezetes a horgászat busára:-) no , nem csak amikor pikkely jön:-)

Üdv: Király Feri

Dexter

Hali Feri ( rem nem baj hogy tegezlek)

Hogy hol, hát nem tudom hogy magyarázzam, strand felől járunk be keresztapukám telkéhez, ha arra megyünk, van egy kisebb befolyó egy nagy gyékényesnél, most szépen rendbe lett téve fáktól megszabadítva szépen látni ahogy csordogál a víz, na innen még 10 ház kb, tehát jó sekélyes részen, mire ki értünk már horgásztak mellettünk, semmi se jött nekik, én is naívan 18as előkével és hozzá 8-as horoggal kezdtem, mivel a csónak még nem volt í vízen, ezért maradt a fenekező, meg volt egy kis tavaszi munkálat, végül 10-es horog 14-es előkével, pinkivel 50 méterre kb, 2 körül indultak meg 11-től horgásztam, cserélgettem a dolgokat és így etetés is volt az etető kosár miatt, próbáltam egy sávot meghorgászni. Apum mellettem durungokkal 2 db-t ha fogott! van képem róluk, de nem tom hogy kell ide felrakni, most nem szégyellem ezeket hazahoztuk, abból lesz a mai ebéd! pontyozás mellett nem szoktam elhozni őket, de már rég volt friss hal 🙂
pontyokat gondolom fentebb a kanyar után fogták, nem? sokan húzták a szerkót láttam, pergettek is egy csónakból, többször láttam őket, kis halak is mocorogtak már, illetve egy rablást is láttam.

üdv

admin

Hali Dexter!

Rosszul tudtam, volt kárász telepítés tavaly ráadásul igen nagy mennyiséget telepítettek. Tehát akkor ennek volt köszönhető a kárász-fogás. A pontyokat nem mindet tudom, hol fogták. Egyet a telepítés helyéhez közel a falu végén, az út melletti partszakaszon fogták. A tógazda még telepíteni akar 2-3 héten belül még pontyot, addigra a víz is melegszik és akkor szerintem sokkal jobban fog mozogni is a hal. Ha gondolod akkor a képeket átküldheted nekem is az admin@tiszaugi-holtag.hu címre, vagy esetleg a rekordlista oldal ott könnyen fel tudod tölteni a fotókat. Ha bejelentkezel akkor szerintem a „Gallery” menüpontnál tudsz saját galériát létrehozni és abba feltölteni a fotókat, én meg majd elhelyezem őket a galéria oldalon!

Üdv: Király Feri

jani

Hali!
Gratula sikerrel támadóknak! Tavasszal érdemes az előke hosszal játszadozni de ez általában is igaz Csatlakozok Dexterhez. Match botozok akár óránként is cserélem az előkét és a horgot is.
Görbüljön!

Dexter

Feri,
Köszi a segítséged, megpróbálom fel venni a kapcsolatot az említett személlyel!
Voltunk lent kedden, Mélyben jó párszor megáztunk, próbáltuk a süllőt, hiába, moccanás se volt,
Sekélybe viszont mozogtak a halak, szomszédok fogták is a pontyot, nekünk pár kiló kárász jött össze!

üdv

zeher

A mai napon 10 kárászt fogtam, holnap meg is sütjük mert már régen ettünk friss halat, ponty nem jött sajna. Csak a giliszta volt a nyerő! Ja és egy jó hír, ma felállították a csodaszép narancssárga sátrat! Szeretem ezt a vizet, számomra ez a tökéletes kikapcsolódás!

admin

Nincs is jobb a friss sült halnál! 🙂
Azért hiányolom kicsit a pontyot……

zeher

Sziasztok! Ponty ma sem jött, kárász csak gilisztára, a környéken senkinek nem jött a ponty- sokan kedvtelenül haza is mentek dél körül. Reméljük lesz jobb is. Ami rossz hír: idén ideje korán megjelentek a törpék, na és a szúnyogok!

jani

Hali! Csatlakozok pontyok szombaton nem ettek! 🙁 Semmit szó szerint.. Törpékkel szerencsére nem találkoztam. Szerintem telepítés után a két harmadukat haza is vitték:(
Hétfőn megint támadunk csónakból írok mi merre hány méter

Dexter

Hali,
Én múlt héten csupa jó híreket kaptam Keresztapámtól, és a szomszédoktól. Sokan jól kifogták magukat, keresztapámnak is összejött 3 csütörtökön este, aztán szombaton én is lement 3-4 órára, de semmi, nem is volt nagy mozgás. Már nagyon szórják a vizet…Viszont pár szebb forgást láttunk, kérdés rablók mozognak-e már vagy a busák!
Szúnyog van, de ami meglepő a nem csípő fajtából is volt jócskán, ami ugye meg táplálék a halaknak, árvaszúnyog.

jani

Hali! 9kor kezdtünk támadni csónakból nád tövét etettük több helyen. Első ponty jelentkezett félóra múlva meg 2db kárász utána semmi. Front ilyen ,ennyi feltámadt a szél hűlt a levegő. Nádban nagyon mozogtak de sok favágó meg földszállítók se voltak halkan. Légnyomás változás figyeljetek rá fontos dolog.
Ennyi minden jót 😀
Görbüljön!

zeher

Kimentem ma is, 10 órától 16-ig 14 db kárász, ponty még mindig nem jött! Mitől lehet szerintetek? Mikor lesz a következő telepítés? A mai napon csak a gát mögött lehetett horgászni a viharos szél miatt! Valaki esetleg eredményesebb volt?

admin

Hogy sikerült a hétvége? Volt aki fogott pontyot?
Legközelebb a süllő telepítés lesz, azt hiszem a következő héten!
Hihetetlen, hogy nincs olyan aki fogott pontyot! Akkor csak azok fognak akik nem interneteznek ? :-)))
Mondjátok, mire jutottatok a hétvégén!: -)

Dexter

Én ha jól tudom múlt héten fogtak egy 4 kiló körüli potyeszt, és tudok olyanról is aki már 20-25 darab pontyot fogott már idén!
Süllő hol lesz betelepítve? illetve akkor se lesz tilalom?

köszi

admin

A szokásos helyeken lesz telepítve a süllő, a tilalomról nem tudok, hogy várható lenne, de ezek a süllők szerintem egyébként is még méreten aluliak lesznek.
De pontosat inkább majd a telepítés kor tudok mondani!

jani

Szia Zeher. Kárászok miatt nem tudsz fogni túl nagy számban vannak az etetéseden. 12-14 előke max nekem az vált be és pici horog. Én már csónakból támadok kicsit sanszosabb. A 4kg-ról én is hallottam. Nagyon érzékenyek ezek potykák lehűlés várható. Bármibe merek fogadni nem fognak enni a hétvégén.

lannofolk

Tisztelt Király Ferenc!
Régen sok helyen lehetett a környéken angolnázni, de sajnos napjainkban a korábbi telepítések (15-20 éve?)öregjeit lehet ritkán horogra csalni. Kellő érdeklődő esetén fontolóra vennék-e a telepítést? Izgalmas színfoltja volt a horgászatoknak!
Üdv. Kósa István

admin

Kedves István!

Elnézést a késő válaszért, de igen sűrű napjaim vannak mostanában. Az angolna telepítés nem lehetséges. Sajnos az ivadékok beszerzése rendkívül drága és körülményes, mivel tudomásunk szerint Magyarországon nincs sehol angolna ivadék. A másik legfontosabb ok, hogy természet-idegen faj telepítése nem lehetséges a holtágon. Ez manapság igen szigorúan veszik, a sok rossz tapasztalat miatt.
A harmadik ok, hogy a horgászok nem igazán szerették az angolnát mivel a szerelést nagyon meggyötörte időnként.
Így azt gondolom, hogy nem várható, hogy az elkövetkezendő években sor kerülne angolna telepítésre.
A héten elmaradt a süllő telepítés, amit szeretnénk még húsvét előtti héten megvalósítani, illetve még ponty is kerül a vízbe ha minden szépen összejön.
Úgy hallottam, ma (vasárnap)volt aki 8-as pontyot fogott. Remélem az oldal látogatói közül volt valaki! 🙂
Üdv:Király Ferenc

szabas

üdv minden pecásnak!én a multhhéten tudtam fogni egy 2kg-os tükröst nagyon örültem is neki no meg egy rakat kárászt voltak benne szebbek is.sima fenekezös cuccal 30-asdamillal csak csontival.tegnap meg kint voltam franko idöjárás nagy reményekkel indultam,aztán 3kárászt fogtam egész nap több kapásom se volt,pedig több helyen is probálkoztam különbözö kézségekkel.ezt nem értetem most ilyenkor milehet?

jani

Szia Szabas. Tedd össze a két kezed a három kárászért mi ketten csónakból még egy törpét se tudtunk horogra csalni. Megint az jár jól aki szombaton megy le. Legalább 10 ponttyal mehet haza. Siker élménnyel. Kicsit én is hanyagolom most a vizet mert a helyiek nagyon elégedetlenek. HA ők is ezt mondják akkor van benne valami. Én éves jegyem ára már megtérült. Köszönöm.

Dexter

Hali,

Én rápróbálok szerintem hétfőn a halakra, mivel szombat-vasárnap sajnos úgy tűnik foglalat aház ahová járunk.
Viszont lehet hogy kint éjszakázok és a harcsákat is megnézem! Arra felénk fogják, volt nagyobb is ahogy hallottam, szerintem a szélében kell lenniük a harcsáknak, pontyozni, meg sás és hínár foltot próbálok majd, illetve az etettet helyünket! De félek nagyon szórva lesz a víz az ünnepek alatt, lehet az jár jól aki a hét közepén tud kimenni!!!

admin

Kedves Jani!

Örülök, hogy nem az elégedetlenen táborát gyarapítod! 🙂 Az hogy még április vége van és Te már megfogtad az árát az engedélynek szerintem többet elmond bárminél!
Szerencsére a helyiek pesszimizmusát és időnkénti rosszindulatát feledteti az hogy rengetegen akarnak itt horgászni, és azok között is egyre több elégedett horgászt látni.
Biztos ismered: a saját hazájában senki sem lehet próféta!
Vannak esetleg fotóid a halakról amiket fogtál?
Üdv:Király Ferenc

Tormási Gyula

Sziasztok,azt hiszem lassan el kéne már mennem horgászni hozzátok,mert úgy látom nem igen bírtok a halakkal. Meg kéne már ide egy-két izgalmas beszámoló is. 🙂

admin

Szeretettel várunk Gyula!
Itt a hétvége, nem kellene kihagyni, a jó idő is adott… Mi kell még? 🙂

admin

Holnap reggel megyek én is családi horgászatra… inkább családi nap lesz mint horgászat:-)
De remélem fogok valamit… bármit….:-)

jani

Hali Feri. Nem nagyon fotózok 2kg-os halat látott már mindenki de tisztességes példány lesz megosztom ígérem. Ma 4-8 ig stégről a kanyarban támadtunk. Mikor ki símúlt a víz akkor kezdtek enni de óvatosan… Sajnos a szép kép meglett volna ha nem balfácánoskodom el. Se a fék se az előke nem bírta 95% ,hogy amur volt nem nagy de erősebb volt. Lebegő csalikat ajánlom most valahogy szimpibb az uraknak. 😀
Gőrbűljön

admin

Én is tegnap délelőtt 9 órától lent voltam az iskola alatt, de délután 3-ig 4 kárász +1 keszeg jött. Azok is azután miután a szél csendesedett és kisimult a víz.
Nekem ez a pár hal giliszta-kukorica illetve csont-kukorica csalival jött. Bár ahol a telepítés volt – a sportpálya alatt – ott kilencre már megfogták a három pontyukat.:-) No nem baj, én inkább a levegőzés miatt járok úgy tűnik:-) meg kéne már tanulni pecázni végre nekem is:-)
Kíváncsi vagyok ma milyen siker lesz a próbálkozóknak..

Mire jött az amur?

Ok, a szerver óráját átállítottam, úgy látszik neki nem számít a nyári időszámítás!

jani

Hali! Mondjuk én más sikerének is örülök állítólag ez a fene időjárás frontok le fel melegedés ami most nagyon nem tesz jót. Én ma 5től 10ig egy kárászt fogtunk fel váltva etetett helyen. Nem adom fel fain vadkacsák szekíroztak egész végig :D.
Amur valami Carp Zoom lebegő tarvanyo vagy hasonló egy csomag 300ft fűzve teszem fel de horogra is lehet rakni.

Dexter

Hali,

Mi is rápróbáltunk egy kicsit, 10re értünk kb ki és nyomtuk úgy 19-ig, bár egy kis szünet volt két hely között. Sajna a szél nagy volt. de majdnem a végén találtunk egy nádfalat ami felfogta a szelet oda ültünk, haverom spicc bottal én 2 erősebbel pontyra…helyette pár kárász és igazi nagy törpék jöttek olyan 5-6 kg biztos volt 10-és 15 óra között, addig apu is fogta partról, de Ő nagyobb kárászokat!
Majd a sásba próbáltuk, ott is jött egy 2-3 kg kárász de a kicsi törpék is megjöttek..:(
pontyra még jelet sem láttam, viszont rablások voltak, és mozog a harcsa is a szomszéd szerint! 🙂
Halőr is azt mondta fentebb fogják, meg mondott még egy bandát akik fogják! Ahogy mi figyeltük őket nem nagyon 🙂

Dexter

lannofolk

Sziasztok!
Délelőtt 7-től 14-ig 3 kárászt és 5 törpét sikerült fognom. A szomszédomnak sikerül akasztania egy 5kg-os pontyot aminek nagyon örültem, mert végre én is láttam nem csak hallottam a nagy fogásról.
Kósa István

lannofolk

Szia Dexter!
A suli alatti részen, csemegekukorica volt a csali.
Üdv

Dexter

Feri!

Kitöltöttem a rekordlistát, de valahogy nem látom…
Tudsz segíteni ebben?
köszi, dexter

admin

Szia Dexter!

Köszi a rekordlistás képet! Azért nem látod rögtön, mert nem automatikusan kerülnek fel a képek és adatok, mivel általában a képeket azonos méretre kell igazítanom, ez így egyszerűbb mint hogy a horgásztársak kínlódjanak vele!

Egyébként már fent is van a kép, és leírás!

Köszönöm, még egyszer!
Üdv: Király Feri

Dexter

Hát csak saccoltam a méreteket, több képet 1 bejelentéshez nem lehet csatolni?
nem egy nagy darabok de az elsők, azóta se jön a ponty, de ami késik nem múlik 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .