Szelektív busa halászat

Szerdától kezdődik a szelektív busa halászat! Ez várhatóan következő hét szerdáig fog tartani, természetesen a víz befagyásától függően.

hozzászólás 7

admin

Hát volt már sikeresebb halászat is!:-) Kb 150 mázsa busa lett kifogva!
E mellett rengeteg ponty lett vissza engedve, ami azt jelenti hogy beérett a rendszeres telepítések gyümölcse!! A tógazda szerint egy busa halászat során sem találkozott még ennyi ponttyal az elmúlt években. Remélhetőleg ezt majd Ti is megtapasztaljátok mag!
Ami még a halászat során kiderült, hogy süllő telepítés lesz!! A tóban meglévő süllő és csuka állomány aránya és mérete miatt nem szabad csukát telepíteni! A süllő telepítés március közepén lesz kivitelezhető a halak beszerzése miatt.
Üdv:Király Ferenc

Fules

Kedves Feri!
Esetleg a harikról tudsz infót?
Láttam a busákat, hát volt köztük jónéhány szép példány:)
Mennyi maradhat ilyenkor a vízben? Úgyértem mennyire alapos a lehalászás?

admin

A harcsákról sajnos nem igazán beszéltünk, arról sok mindent nem tudok mondani! Pontosabban annyit hallottam, hogy volt olyan harcsa is ami legalább 30 kilós volt!
Szerintünk busából még ugyanennyi biztos maradt a vízben, mivel nem sikerült jól a hálózás. A hálóvetés a busa raj szélét érte és így a lerekesztett részben kicsit szét zavarták őket így sajnos elég sok elmaradt. Majd ősszel újra megpróbálják!

Fules

Üdv Feri!
Köszönöm az információt, örülök hogy van nagy példány is a vízben.

blero84

Kedves Feri az után érdeklődnék hogy ha a holtág becsült hal állománya ilyen jó hogy fel lett oldva a tilalmi időszak akkor ez azt jelenti hogy idén ponty telepítés nem is nagyon várható? Vagy ha ponty nem is akkor esetleg valami más hal a süllő mellett? Üdv Attila

admin

Kedves Belro84!

A ponty telepítés nem fog elmaradni idén sem, én tudomásom szerint kb 1 hónapon belül meglesz a ponty telepítés és a süllő telepítés is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .