Törpeharcsa gyérítés a Tiszaugi holtágon

Kedves Horgászok!

A holtágon elkezdődött a törpeharcsák gyérítése! A falu alatti részen 3 sor varsával kezdtük el a szeretett törpeharcsa állományunk gyérítését. A varsasorok bolyával lettek megjelölve, figyeljetek rá, nehogy pergetéskor, stb .. bele akadjatok! Ha, mégis megtörténne és nem tudjátok eltávolítani a szerelést akkor a halőrünknek szóljatok, hátha csónakból ki tudják menteni a szerelést. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy alkalmanként 6-800kg törpeharcsa kerül, ki naponta a vízből, ennyivel is csökkentjük áldásos tevékenységüket a vízben.

Üdvözlettel: Király Ferenc

 

hozzászólás 7

csonakos.25

Csak gratulálni tudok.Őszintén én kicsit csodálkoztam is,hogy a Zoliék ezen a vízen igazi törpe lehalászást nem csináltak.Biztos megvan az oka,hiszen a környező holtágaknál:Szikra,Csépai holtágaknál rendkívül jól sikerült a szelektálásuk! Csak példaként említem,hogy mindkét vizen nyugodtan lehet csemege kukoricával is keresni a pontyokat íll,a többi békés halat.A visszafogott egyedek pedig”horog érettek”Üdv:Csónakos.

csonakos.25

Hát megint csak azt tudom írni,hogy nagy a csend.Kevesen is vannak a vízen pedig szép őszünk volt.Furcsa számomra,hogy milyen kevesen próbálkoznak rablóra horgászni.Vallom, hogy kimondottan jó a víz süllő állománya,amit már második évben örömmel tapasztalok,hogy a süllőre fent horgot szép csukák is”benyelték”.Természetesen ők mérlegelés után újra üldözhetik a keszegeket.Zoli ha kérhetem tájékoztass a levarsázott törpék mennyíségéről,ha már lesz infó.Gondolom,ez több spórit is érdekel.Üdv:Csónakos.

Catfish

Kedves Csónakos!

A törpés varsákat 2-3 naponta szedik ki, és ezekben mint írtam 6-8 mázsa törpe van általában. A halászatot múlt hét közepén kezdték és ameddig lehet, folytatni fogják. Próbálok majd friss adatokat kérni legalább kéthetente.
A rablóhalas horgászatról annyit, hogy a csuka nagyon divatba jött mostanában ezért azokat a vizeket látogatják leginkább ahol a csukák vannak elterjedve.
Én ennek kicsit örülök is és csodálkozom is, hiszen a süllő szerintem értékesebb hal, most persze az étkezés szempontjából tartom annak. A horgászati élményben a csuka valóban látványosabb, de azt gondolom ahogy a szelek változnak, a divat is fog változni és a süllő horgászata újra kuriózum lesz:-D Egyébként, a Kecskeméti horgászboltokon keresztül többen is kerestek már a süllő horgászattal kapcsolatos kérdésekkel, mivel az a hír járja, hogy szépen lehet fogni nálunk süllőt! Tehát, annyira megint csak nem vészes a helyzet, a suttogó propaganda sikeresen teljesít. Az igaz, hogy nincsen a vízpart teli horgásszal, de aki próbálkozik a süllővel az nem csalódik. Eddig ez a hír járja 😀 Persze, hogy ezt miért nem osztják meg velünk… nem tudom, lehet ez a mi hibánk…
ÜDv:Király Feri

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!

Catfish

Kedves horgászok!

Az eddigi kifogott törpe mennyisége már elérte a 40 mázsát!
ÜDv:Feri

csonakos.25

Kedves horgásztársak.Tegnap kimentem egy évbúcsúztatói horgászatra,hát ebből annyi lett, hogy a csali kárászokat jól megúsztattam,a rablók nem tettek benne semmi kárt.Igaz csupán kárászaim vannak levermelve,ilyenkor pár vörösszárnyú csodákra képes,sneciről nem is beszélve.V

csonakos.25

Elnézést valamiért megtréfált a technika ördöge.Valóban az utolsó horgászat lett a tegnapi,ugyanis ma reggelre pár milliméteres jég borította be a tavat. No de majd jövőre!Kellemes Karácsonyi Ünnepeket sikerekben gazdag új évet kívánok minden horgásztársamnak,Neked Feri,valamint a Király és Társai Halászati Kft. összes dolgozóinak.Csónakos.

Catfish

Kedves Csónakos!
Köszönjük a jókívánságokat, és köszönjük, hogy egész évben figyelemmel kíséri a holtág életét és megosztja velünk a tapasztalatait, véleményét, élményeit!
Minden horgászunknak sokkal sikeresebb horgász évet kívánunk a jövő évre!

Kellemes ünnepeket, boldog új évet kívánok!
ÜDv:Király Feri

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .