9 kg-os amur fogása Tiszaugon

2010.08.27. -én mentünk le Tiszaugra horgászni,igazábol nem tudtuk eldönteni,hogy Tiszakécske lehet-e a nyerő vagy Tiszaug. Tőserdőbe jártunk de azt inkább hagyjuk :). Miután eldöntöttük,hogy Tiszaug legyen a célpont,magamhoz vettem egy kis saját készítésű tigrismogyis bojlit. Miután kiértünk és megtaláltuk a megfelelő horgászhelyet, kb. fél kiló félbevágott bojlit etettem be dobócső segítségével kb. 30-33 méterre,10-15 méter sugarú körben. Össze állítottam az általam nyerőnek vélt szerelést,ami 0,30-as Carp Expert fluo főzsinórból,0,30-as Anaconda fluocarbon előkéből,és Sufix Heavy 6,8 kg szakítószilárdságú igen lágy horog előkéből állt. A horog JRC 2MBT 4-es méretű volt. Csaliként 2 szem saját készítésű tigrismogyorós bojlit raktam fel parafával meglebegtetve,és törpeharcsa hálóval betekerve a kis pimaszok ellen, kb.20 centire az iszaptól.

Bedobás után egyből láttam a bot spiccén,hogy a Törpeharcsák próbálkoznak a bojlit lecsípkedni. Tudtam,hogy a bojlik biztonságban vannak,ezért nem is nyúltam hozzájuk egészen éjszaka 10 óráig,amikor erős húzásal jelentkezett valaki. Bevágás után 3 percel már a szákban volt egy 3 kiló körüli potyka. Csalizás és visszadobás után lefeküdtem aludni elégedetten.

Reggel érintetlenül vettem ki a szereléket. 11 magasságában ültünk a cimborámmal a botok mögött,és oda szóltam neki „azért még teljesen nem győzött meg ez a holtág” ,mire kimondtam fordulást láttunk az etetésen. Meg is jegyeztük hogy, nézd már! Ott fordult valami! És abban a pillanatban felsikított a kapásjelzőm „egy igazi füstölős kapás”. Odaugrottam és bevágtam neki,úgy éreztem mintha leakadtam volna valami tuskóba. De ugye a tuskók nem úszkálnak jobbra balra! Közel 10 perces fárasztás és egy két vehemensebb kirohanás után a szák közelébe hoztam a Torpedót. Igen ám de abban a pillanatban hatalmasat csapott ,és az ólmom már repült is a fejem mellett. B….us elment,erre a Feri a cimborám megszólalt halkan halál nyugalommal,itt van a szákban nyugi. amur-9kg

Egy biztos,ide sem jövök legközelebb 6,8 kg szakítószilárdságú fonott előkével,ugyanis az szakadt el. Lemértük,gyönyörű 9kg-os egészséges tiszaugi Amúr. Ezután már csak a kíméletes visszaengedés volt hátra,hogy más is kifoghassa ezt a gyönyörű halat.

Mondanom sem kell, elégedetten tértünk haza!

Tormási Gyula

hozzászólás 9

blero84

Szia én is gratulálok a halhoz,valamint a kíméletes bánásmódhoz!

Tormási Gyula

Nem tud valaki esetleg egy kis eladó telket ezen a csodaszép vízen? Kb. milyen árakon mozognak?

blero84

Hát az a baj ha kb 2 évvel ezelőtt érdeklődsz a telkek iránt akkor még jó áron kaptál volna a sziget részen u.n gyümölcsösökben de mára már nagyon el szálltak az árak 3,5 4 milla egy telek.Viszont a falu oldalon találtam neked egy eladót. ezen a linken http://www.expressz.hu/ingatlan/telek/lako/hirdetes-24112598/. Közművel belterület lakókocsi.

Tormási Gyula

Hát ez nekem kicsit drága lenne,olyanra gondoltam mint amilyenek a szigeten vannak,szilvás,vagy elgazosodott üres telkek /láttam sok ilyet/. Vagy csak ezekből a telkekből egy kis darab vagy csík. Nekem csak azért kellene,hogy legyen egy állandó helyem ahova tudnék járni rendszeresen. Mert ahogy néztem igen kevés a természetes horgászhely. A stégekről meg ugye a tulaj simán elzavarhat,ami nem esne jól ha már lemegyek horgászni az asszonnyal meg az utódokkal. Catch and Release !!!!!

lipodi78

SZia olvastam hogy tiszaugon telek érdekelne nekem van egy elado vizparti telkem ha érdekel.
TEL 06302294107
mukahelyi 8-17ig TEL 0624418895

Tormási Gyula

Szia,köszönöm,hogy szóltál,nagyon rendes vagy! De sajna egy komoly családi probléma miatt lehet,hogy még a területi engedélyem sem tudom kiváltani.De azért nagyon köszönöm,hogy szóltál! Viszont ha te horgász vagy,akkor nagy fogásokat kívánok neked erre az évre. További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .