A 20,45-ös ponty fogása

A 4 naposra tervezett hosszú hétvégénket, már jó ideje terveztük. Rákészültünk feleségemmel, akit már egy éve szintén megfertőztem a horgászat ízével,és az idén ő is megkapta az éves jegyet. Otthon már egy ideje előkészítettük az etetésre és csalizásra szánt magokat, hogy a helyszínen már csak a lógatás maradjon.

A pénteki érkezést egy könnyű kis etetéssel zártuk,a másnap hajnali jó fogás reményében. Szombaton 5-kor kezdtük a hajszát a halak után,és 8-ra már tripla eredménynél jártam, az időközben feltámadt szél miatt úgy gondoltam nem sok eredmény vár már rám, de tévedtem, még három jött volt közte méreten aluli és méreten felüli is,persze a szabályoknak megfelelően vissza lettek engedve. A késő esti horgászat nem hozott sikert.

Vasárnap már a hajnali kelés sem segített,a szél is nagyon fúj, ismét remények nélkül dobtam be a horgokat, de 10 körül megtört a jég és elkezdtek óránként jönni a 2-4kg közti halacskák,4 db tudhattunk magunkénak. Hétfőn újabb reményteli nap várt ránk kis etetés majd hosszú várakozás,egész délelőtt semmi majd délután a semmiből újabb 2 pontyocska jelentkezett a sárga,lebegő magokra. Eljött az utolsó este, és mivel az előző horgászatomról maradt nálam pár szem bojli, így úgy döntöttem szerencsét próbálok velük. Készítettem egy hóember végszereléket és az etetésünktől kicsit odébb elhelyeztem . majd a maradék pár szem bojlit köré szórtam. Besötétedett míg a nádas mellett a kárászokkal és törpékkel hadakoztam, meg egy kis harcos ponttyal, a 13-al.

Miután a kis harcost visszaengedtem, már kilenc óra volt. A holtág esti csendjét egyszer csak egy húzós kapás hangja törte meg, felkaptam a botot és éreztem, hogy nem mindennapi hallal van dolgom, mivel az orsóról még mindig vitte a zsinórt így szorítottam rajta egy kicsit, mire ő irányt váltott és egyenesen a mellettem lévő rozoga stég alá húzta be magát a zsinórommal együtt. Irány a csónak, fél kezemben a bottal, végén a szabadulni vágyó hallal, másik kezemmel a csónakot elkötni, majd félkezes evezéssel odavergődni a rozoga stég mellé. Amint túlértem a stégen , sikerült kiszabadítanom a zsinórt a stég ahol, szerencsére a hallal együtt. Végre megláttam! Ezután még háromszor kitört mire sikerült megszákolni. Kieveztem a partra majd miután megszabadítottam a horogtól, eljött a mérlegelés ideje, a kínai olcsó mutatóssal, ami 20,50-et mutatott, nem hittem el amit látok így gyorsan elővettük a digitális mérleget, ami 20,45-öt mutatott. Tényleg 20+ -os , és a 13+1-ik fogásunk a hétvégén. Még egyszer jól megnéztem ezt a hibátlan példányt, majd visszaengedtük élőhelyére, hogy nőljön még és másnak is okozzon az enyémhez hasonló élményt.

Üdv.:
Baji Károly

hozzászólás 16

admin

Kedves Károly!

Már telefonon is gratuláltam, ehhez a gyönyörű halhoz, de akkor a képeket még nem láttam! Most hogy látom már azokat is újra csak őszinte tiszteletemet tudom kifejezni a fogáshoz, a képekhez, a leíráshoz és a ponttyal történő bánásmódodhoz!
Remélem még rengeteg hasonló élményt fog okozni neked a horgászat és a Tiszaugi holtág!
További sok sikeres horgászatot kívánok neked és a családodnak is!
Üdvözlettel: Király Ferenc

Mátéh Csaba

Gratulálok, szép fogás!

A leírtakból arra jutottam, lehet, hogy ezt a pontyot figyelem egy éve. Legalábbis a környék leírása ezt sugallja. Örülök, hogy Neked sikerült becsapnod! Csak így tovább, görbüljön!!! 😉

Balán Attila

Gratulalni szeretnek ez igazan gyonyoru fogas!!!!

bkari

Köszönöm a gratulációkat, és nektek is ilyen vagy még szebb fogásokat kívánok!

Dexter

Hali,

nagyon szép hal, nagyon nagy Gratula!
ÉN hétfőn-kedden horgásztam, hát nem kicsit evett a hal! ahogy lesz egy kis időm jelentkezni fogok!

üdv

maver

Halihóó..

Szép hal és öröm látni ,hogy kapott esélyt arra hogy meg nőhessen 20 kg os ra is talán.Bár ahhoz kell még pár év neki szép 12-14kg közötti nyurga van a képen.
De gratulálok a fogáshoz… :DDD

Balán Attila

Szia Karcsi most volt lehetőségem gépen is megnézni a képet,és a világért sem szeretnék kötözködni de biztos hogy jól mér az a mérleg? Mert bár a hal gyönyörű és előnyös kép van készítve róla nekem közel sem tűnik 20+ nak.Ha mégis így van akkor én kérek elnézést.További sok sikert kívánok és hasonló fogásokat.

bkari

Sziasztok!

Én se hittem először, hogy egy 20+ -os, de két mérleg csak nem mér rosszul.

admin

Uraim!
Ne kezdjük már ezen az oldalon is a trollkodást! Szerintetek, mi a fenéért akar valaki 15kg helyett 20kg-ot hazudozni? Milyen érdeke származna belőle? Eddig sem volt egy magamutogató, fellengzős látogató! A beszélgetésem is ezt erősítette meg nekem, hogy egy őszinte, korrekt ember! Ezért én őszintén felháborodtam ezeken a hozzászólásokon! Természetesen mindenkinek, szíve-joga elmondani a véleményét, észrevételét! Az én véleményem az hogy ugyan úgy örült volna a 15-kg-os halnak is mint a húsznak, mivel előtte 8,4kg-os volt a legnagyobb ponty amit itt fogott!
Gondolom ti is fogtatok már számos ilyen nagy halat a kezetekben. Ti még nem tapasztaltátok meg, hogy két közel azonos méretű hal súlyban igen nagy eltéréseket mutat?
Az életem során láttam már igen sok halat és mérleget is , ezért én fenntartások nélkül elhiszem Karcsinak ezt a mérést! Mint ő is írta két mérlegen is megmérte, mert neki sem tűnt 20kg-osnak ez a ponty! A két mérlegelés között talán 5dkg eltérés volt!?!
Lehet hogy, a Guiness hitelesítőket kellett volna kihívni este a mérlegeléshez?!
További szép napot, és sikeres fogásokat mindenkinek!
Üdv:Feri

Egy példa:http://gorcsonyito.hu/news.php (a legalsó képre gondolok) természetesen ennek az ellenkezőjéről is tudnék linket küldeni, de nem célom tovább fokozni ezt a méltatlan vitát!

tucsokv

Sziasztok!
Először is nem szeretnék semmiféle vitába belebonyolódni de úgy érzem,hogy a vádaskodásoknak elejét kell venni.A fenti fogásnak szerencsére részese lehettem,így a saját szememmel láttam a hal méretét és a súlyát.A mérleg pontosan mér,és a képek ezek szerint nem hogy előnyösre,inkább előnytelenre sikeredtek,de sajnos nem vagyok profi fotós és még profi gépünk sincs.Sajnálom hogy a „féltékenységet és irigységet” már egy hal kifogása is kiváltja az emberekből,és megértem most már azokat a horgásztársakat akik a hasonló élményeiket megtartják maguknak.
További szép napot

Balán Attila

Sziasztok nem célom a vitázás nem irigységből kérdeztem amit kérdeztem és legfőképp nem érzem méltatlannak a vitát.Pusztán egy kérdés volt nem állítottam hogy kamu a fogás és igyekeztem nem sértegetni a sporttársat ha mégis így jött le úgy sajnálom és elnézést kérek. Továbbra is gratulálok a fogáshoz.

admin

Sziasztok!

Kedves Attila, elnézést az ingerült hangvételért, de nagyon dühít, hogy ha valaki sikert ér el ebben az országban akkor rögtön keresünk valamit, ami kisebbíti azt a sikert! Ezen az oldalon ezek után is hasonlóan fogok reagálni, minden hasonló esetben! Ezzel az a célom, hogy ez a kis közösség próbáljon legalább itt előremutató párbeszédek helye lenni. Nekünk, tógazdáknak is sokat kell ehhez tennünk még, de ha ilyen irányban haladunk, akkor nekem (nekünk) se sok kedvünk lesz változni és fejlődni.
Igen, talán ha többször fog fotózni tucsokv ekkora halat akkor biztos rá fog jönni, hogy a horgásszal közelebb tartatja a halat az objektívhez, ez egy jól bevált trükk az ilyen fotókon:-) De, én örülnék még több ilyen fotónak is! Még több fotóra, Tőletek, mert bizony mindenki fogja(ta) a halat a múlt héten is mégis erről az egy gyönyörűségről jött csak kép!
Tehát, várom a fotókat az összehasonlításhoz!
Várom a véleményeket hogy mit tapasztaltatok a hétvégén a halakkal kapcsolatban! Elégedettek vagytok e most a fogással vagy még mindig kevés a hal?
ÜDv:Feri

szilvapalinka

Te Máver. Nem cicóztál… én sem fogok.
Nagyon okos ember lehetsz, hogy ilyen naivan próbálod meg betalálni az olyan emberek örömét, akik ezt megosztják másokkal. Nem veled… hanem azokkal, akik értékelik és becsülik a tiszta horgászat ízét. Az, hogy te így kezeled, az te szegénységi bizonyítványod. Persze… nem kell elhinni, de a cinikusságodat tartsd meg magadnak és csak keresd a pixel hibákat… ahelyett, hogy lemennél és belógatnád amid van.

Peace

Tormási Gyula

Sziasztok! Én elhiszem,hogy 20,45kg-os volt a ponty,mert ha nem nyújtod az objektív felé a halat akkor sokkal kisebbnek látszik.De tucsokv-nak azt ajánlanám,hogy legközelebb nyújtsd ki a karod a hallal együtt a fényképező felé úgy,hogy a könyököd a térdeden legyen. Szép fogás,de ami előtt leborulok mint a szőnyeg az az,hogy vissza engedted. Mert állítom: megfogni könnyebb,mint visszaengedni egy ekkora pontyot!!
Egyébként vasárnap megyek le én is,lesz lent valaki rajtam kívül?

admin

Sziasztok!

Mátéh Csaba barátunk szintén fogott egy szépséget! 14,5kg-os pontyot, a részletekről hamarosan cikk is lesz! Addig is a rekordlistán megtekinthető az Ő hala is! Csak így tovább fiúk… szép kezdés!
Üdv:Feri

balnafos

Üdv minden tiszaugi fanatikusnak!
15.-én barátaimmal nekünk is sikerült egy 12kg.-os tőpontyot szákolnunk.A képek feltöltése folyamatban.Úgy látszik május a nagy „dögök” hava!
Sok sikert mondenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .