Az első horgászat 2013-ban

2013. február másodikán végre lejutottam Tiszaugra, az újévben is. Ugye egész nap ömlött az eső, fújt a szél, de mikor csörgött a telefonom, hogy mi legyen, „igen”-t mondta, így fél 1 körül indultunk is Tiszaugra. Ahogy leértünk elállt az eső, mivel pergetés volt tervbe így ez és hogy a szél sem támadt fel jobban nagyon jó hír volt számunkra. Gyors bepakolás után irány a víz. Jó pár részt megdobáltunk a szokásos, gumi halakkal, villantókkal, körforgókkal, meg még nem tudom mikkel, én nem nagyon értek a pergetéshez J Már nagyon untam a dolgot, mikor szólt haverom, hogy egy dobás és megyünk tovább, így hanyagul, meg csak úgy imitálva bedobta a cuccot a vízbe, egyet tekertem, és felrobbant a víz, a hal szépen ki is ugrott a vízből, süllőre kezdtünk gyanakodni. De valami nem stimmelt, úgy jött kifelé a hal, mint egy darab fa, a víz tetején, húztam, míg a bot karikába hajlott. Közel a csónakhoz vettük észre, hogy ez egy szép csuka, 4es körülire saccoltuk, de valamiért még is érdekes módón jött kifelé, aztán megérezvén a csónakot megindult… a damilt meg rögtön el is harapta. Szóval jól indult ez az év is.

De hogy miért is kezdtem ebbe az írásba? Nem a halfogás miatt, hanem ami utána történt, találkoztunk a víz kezelőjével és a halőrrel, gondolom ők is meglepődtek, hogy még ilyenkor is horgászokkal találkoznak. Barátomat meg is ismerték, így elmondták, miért is vannak itt, mit csinálnak, ugyanis másnapra (vasárnapra) tervezték a busák lehalászását. Adtak pár tippet hogy, hol lehetne megpróbálni a süllőket. Majd meg kértek, hogy ha van kedvünk/időnk, vasárnap nézzük meg a halászatot, csináljunk fényképeket, és győződjünk meg saját szemünkkel, hogy milyen halak vannak a holtágon.  Aztán elkezdték a saját dolgukat. Mi még egy kicsit próbáltuk, de megúsztuk kapás nélkül!

Mivel annyi „viaskodást” hallani a horgászok meg a vezetők/halőrök között, ezért gondoltam egy igen csak pozitív történet megosztásával kezdem az évet, és most tényleg nem az a meglógott csuka a lényeg! J  Ami pedig biztató a horgászatra nézve, hogy a Tisza szépen jön felfelé, elég sok csapadék esett mostanában. szóval bizakodhatunk, hogy szép tavasz elé nézünk!

Szerencsés horgász évet,

Dexter

Egy Hozzászólás

csonakos.25

Dexter,jó kis írás kell az infó.Példamutató volt a Gyuláék reakciója.Üdv:Csónakos.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .