Images tagged "karasz-2"

Nincsenek hozzászólások

Zsu

Texoman!

Csak még egy két gondolat!

Furcsamód nem értem az okfejtésedet, azt írod, hogy a halőr is csak ember és úgyse fogja megbüntetni a szomszédját meg a barátját hiszen köztük velük él,ugyanakkor azt írod, hogy az ellenőrzésre helyeznéd a nagyobb hangsúlyt, hiszen ez megoldana sok mindent??? Mégis ezt hogyan tudnád elérni, ha úgy véled, hogy a halőr szinte feleslegesen van, hiszen úgysem büntet??? Én örülnék, ha ezt kifejtenéd, de annak is ha hoznál rá ötleteket, hogy ez hogyan tudna megvalósulni??? Én hoztam már rá jó párat, ami megint csak nem pénz kérdése, de Te hogy valósítanád meg????
A magam részéről, pedig még annyit, hogy bármily furcsa én is imádok kint ülni, sőt többnyire az egész napomat a stégen töltöm, de még sokszor az éjszakáimat is! Másfél órát utazom itthonról egy horgászatért és eszem ágában nincs munkával tölteni a szabadidőmet miközben bent vannak a botjaim hiszen kikapcsolódni megyek, elszabadulni az itthoni munkából és azért igen sokan vagyunk így vidékiek, akik valóban horgászni mennek és nem dolgozni! Ahhoz talán amit itt leírtál ott kellene élnem, de sajnos ez nem adatott meg! 🙁

Üdv.: Zsu

csonakos.25

Szevasztok.Hát ez nekem már kicsit sok.Feljelentés,ügyvéd,pereskedés stb.Hatékonyabb,szigorúbb ellenőrzés kellene.Amikor megtörtént,jött a fenyegetőzés.Mi is történt?Zoli két munkatársa tartott ellenőrzést,botok a stégen,horgász sehol,kiabálás,a területre nem lehet bemenni mert az „birtokháborítás”Teljesen jogosan vonta be az ellenőr a területit,persze ez még nemjelentette azt hogy végérvényesen.Gondolom konzultált volna Zolival íll.a Gyulával Feri jóindulatának köszönhetőleg megoldódott a dolog.Ment is a gratuláció keményen,persze nem a munkáját becsületesen végzők felé,hanem a szabályt megszegő felé.Engem is ellenőrizett két alkalommal,ez a két illető.Történet:csonakból horgásztam egy sásos terület előtt,úgy közelítettek meg,hogy csak a köszönésükre riadtam fel.Kérték a papírokat,ok minden rendben,vagyis mégsem.Ugyanis szákomban egy kb,4-5kg-os ponty,és pár szebb kárász ficánkolt.Nem kérték ugyan,de felemelve a szákot bevallottam a „bűnöm”,hogy bizony még nem írtam be a naplóba.Válaszuk,semmi gond,majd pótoljam.Nyugodtan megbüntethetek volna.Tehát így is lehet!A másik igazoltatás éjjel történt,süllőztem a kanyarban eljöttek mellettem,kérdezték van-e valami,majd úgy kb egy óra múlva,visszafele jövet ,kérdés ugyanaz,a válasz:sajna csak a törpék gyilkolják a snecijeimet.Hát ennyi.Üdv,Csónakos.

csonakos.25

Texoman,ott a pont Nálad.Örülök,hogy bizonyos dolgokban,hasonlóak a nézeteink.Üdv Csónakos.

Catfish

Sziasztok!
Néhány olvasónknak nem fog tetszeni, de a C&R engedély bevezetését elvetettük. Nem tudtunk megegyezni minden körülményben és nem akartam úgy ráerőltetni a tógazdára és a halőrünkre se a dolgokat, hogy nem éreztem bennük azt hogy teljes mellszélességgel vállalhatták volna a jegy bevezetésének előnyeit vagy hátrányait. Természetesen én a 3 bot és nem csak pontyozós módszer mellett voksoltam.
Mivel a változatlanul maradt éves engedély nem gátolja meg a C&R hívőket az általuk gyakorolt módszer használatában, ezért ezután is horgászhatnak úgy mint eddig, bízva benne hogy a jó példával járnak előttünk és követőik is fognak akadni. Pláne, ha Zsu írásait, vagy Tormási Gyula fotóit, videóit megnézik akkor meg fog mozdulni bennük valami a változás irányába!
Ami engem illet én nem szívesen borzolom a kedélyeket ezek után az ötleteléssel, stb. tesóm irányából én kaptam támogatást az ötletek bevezetését illetőleg, de a Gyula aggályait nem tudtam eloszlatni.
Ezek után viszont én azt gondolom, hogy a jelenlegi szabályok betartását illetően sokkal kritikusabb leszek, mert a kialakult helyzet nagy részben annak köszönhető, hogy a lovak közé van dobva a gyeplő.

Csónakossal egyet kell értenem abban, hogy az ellenőrök szerepe sokkal fontosabb mint bármi (egy jó halőr felér egy telepítéssel) :-).
A másik, hogy ameddig az országban azokon csattan az ostor akik a szabályok maradéktalan betartását akarják, de a vétkesek önkritika gyakorlása helyett támadnak, fenyegetnek amint a legkisebb hibát észreveszik az ellenőrzés menetében addig marha nehéz lesz korrekt körülményeket és munkát végezni.

Még mielőtt világvége hangulatba kerülnétek, hal lesz mindig a vízben (holtágban). 🙂 Nem fogtok idén sem csalódni a fogásokban, mert azért az elmúlt év sem volt rossz a fogásokat illetőleg, kivéve a rossz vízállás időszaka alatt.
Ami az önkritikát illeti én magam azt gondolom, hogy szélesebb körben kell elvégezni a vélemények, tapasztalatok begyűjtését és sokkal hamarabb elkezdeni a párbeszédet. Én csak amatőr pecás vagyok ezért a szakmai ismereteim igen hiányosak, de igazából én nem is szakértőnek szerződtem ide, hanem moderátornak, vagy éppen csak weboldal üzemeltetőnek illetve közvetítőnek a weboldal közössége és az üzemeltetője között. A szakmai döntéseket nem nekem kell hozni, én csak tolmácsolom mind azt amit itt olvasok, de ez nem elég ahhoz hogy lényeges változások legyenek. A weboldal üzemeltetésen kívül nem is akarok a jövőben sem döntést hozni a horgászat kérdéseiben, mert azok a részemről szakmailag megalapozatlanok volnának. A józan eszem viszont azt diktálja, hogy amit én is jónak és előremutatónak látok azt megbeszélem Zolival és Gyulával.
Szerintem, ha lehiggadnak a kedélyek és azt átgondolják, hogy mi is lett volna cél akkor belátják ennek az előnyeit és nem a várható negatív dolgok lesznek a döntőek.
Minden esetre szurkolok a halőrünknek, hogy a jelenlegi szabályokat jobban sikerül majd érvényre juttatni és szabálykövetőbbek lesznek azok akik eddig éltek a kiskapukkal és kihasználták a réseket a „hálón”

ÜDv:Király Feri

aquadeus

Sziasztok!

Ezt már én sem bírom ki szó nélkül! Az az ominózus jegyelvétel Richárddal történt meg, aki itt töredelmesen bevallotta, hogy az ő hozzáállása nem volt megfelelő az ellenőrzéshez, és szánta-bánta bűnét. Minket is ellenőriztek többször is, soha nem volt semmi gond.
Kedves Texoman! Apróbb fogalom gondokkal küzdesz, amit nem értek, idézlek: „Furcsa mód mindannyiótok azon parázik,hogy vissza kell engedni a halat” Mi egyáltalán nem parázunk (jelentése félelem) a halak visszaengedésétől, nézd meg a képeinket, ezzel semmi gondunk nincs. Az ellenőrzés hatásának növelésére kérlek adj javaslatot, mert ez így csak ködösítés, nagy szavak.
Kedves Csónakos! Szerintem még a legelején tisztázzuk, hogy ellenőr engedélyt, illetve felszerelést kizárólag helyszínen felvett jegyzőkönyv alapján vonhat be, illetve foglalhat le. Szerintem ez nem vita tárgya, pusztán jogszabályi háttér. Abban az esetben, ha a felszerelést jogtalanul, jegyzőkönyv felvétel nélkül viszi el az ellenőr, abban az esetben ez lopásnak minősül, és a felszerelésértékének függvényében büntethető bűncselekmény! Szerintem ez sem vita tárgya, szintén jogszabályi háttér.
Egyébként nem Zoli két munkatársa végezte az ominózus ellenőrzést, hanem hivatásos halőr és a fia aki szintén hivatásos (Virág Lajos, Alcsi-szigeti Holt-Tisza hivatásos ellenőre), aki ráadásul nem is a mi vizünkön ténykedik folyamatosan, ide csak szúrópróba szerűen látogat el, felkérésre.

Továbbra is arra kérlek benneteket, hogy ne az így nem lehet, így nem jó, hozzáállást képviseljétek, hanem hozzatok épkézláb ötleteket. Könnyű azt kritizálni, aki ötletel folyamatosan. Most már én is szívesen mazsoláznék a ti ötleteitek között!!!!!

üdv.: Zsolti

Zsu

Sziasztok!

Kedves Feri!

Hogy elvetettétek a C&R engedély bevezetését egy pillanatra sem lep meg! Ilyen közegben ezt sajnos nem is lehet megtenni! Legalább is egyenlőre biztosan nem! Nyilván ezt Gyula a halőrünk is hasonlóképpen látta és talán ezért is szorgalmazta azt, hogy csak fenekezős pontyozó készséggel lehessen ezt a jegyet megváltani, hiszen már előre attól félt, hogy minden más szempontból visszaélésre ad majd okot! Ha ez volt a háttérben és ha csak az itten kommunikációt veszem figyelembe ezt meg is értem! Én magam sem döntöttem volna másként!
Mondhatnám, hogy nem tetszik, de ez nem lenne igaz! Mi semmit nem veszítettünk ezzel, hiszen továbbra is úgy horgászunk majd, mint az előző szezonunkban és továbbra is abban a szellemben kergetjük az őserőket, ahogyan eddig! Továbbra is hiszem, hogy csodálatos élményekkel és képekkel gazdagodunk és örömteli érzéssel fogjuk visszaengedni a szépségeket!
Ha valamit sajnálok az az, hogy ma ezzel a döntéssel a tiszaugi élő és a növényvilág csatát vesztett, de a magam részéről továbbra is küzdeni fogok ezért az elképesztő természeti csodáért, mert a háborút még megnyerhetik és ha rajtam múlik meg is fogják!!!

Üdv.: Zsu

aquadeus

Szia Feri!

Sajnálatos, nyertek a pesszimisták és a kétkedők, vesztettek a halak. Minket azért ez nem tántorít vissza a kíméletes bánásmódtól.
A fokozatosság kedvéért viszont bevezethetnétek a napi 2 pontyos limitet, hiszen ez Texoman szavaival élve nem kötelezi a „régóta itt lakó,ide született falusi szegény embert plusz felszerelések vásárlására”

üdv.: Zsolti

Zsu

Sziasztok!

No új év, új remények!!!
Mindenki megnyugodhat, a C&R jegy elvetésre került most, de hiszem, hogy ez nem lesz végleges csak egyelőre szünetel a bevezetése! Aki előre örül, mert úgy véli, hogy beletört a bicskám/bicskánk ezen jegy bevezettetésének elérésébe, azt el kell, hogy keserítsem! Nemhogy meggyengített, megerősített abban, hogy valóban tennünk kell ezért a vízért!!!
Viszont valóban igaz, hogy ne csapjunk bele a lecsóba rögtön, kezdjük akkor a legfontosabbal!!!!
Abban mindannyian egyetértünk/egyetértettünk és akkor kezdjük el itt újra az elejéről, hogy az ellenőrök szerepe a legfontosabb és, hogy az ellenőrzés hatékonyságát meg kell növelni!!!
Véleményem szerint vállalhatnánk önkéntes feladatokat az ellenőrzés hatékonysága érdekében! Ezzel kapcsolatban már leírtam nem is olyan régen, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani! Legalább is az én városomban ezt hogyan oldották meg!
Vegyétek a fáradtságot Ti is és olvassátok újra el, ha már ez felvetésre került Tőletek!
Ezt leszámítva várom a javaslataitokat, ötleteiteket, Ti hogyan erősítenétek meg az ellenőrzés hatékonyságát, esetleg milyen részt vállalnátok abban, hogy segítsük Halász Gyulának, halőrünknek a munkáját!
Ha egyelőre még másként nem, így biztosan tehetünk a halakért, a holtágért!!!!

Várom az ötleteket!

Üdv.: Zsu

csonakos.25

Feri.Önértekelésed,valamint amit ezért az az oldalért teszel,csak tiszteletet parancsol.Köszönjük.Csónakos.

Catfish

Sziasztok!
Nem igazán értem ezeket az erős indulatokat. Azt értem, hogy szeretne mindenki a maga módján tenni valamit a vízért a környezetért, de ez nem háború! Tudom Zsu, hogy indulatosabb vagy mint az átlag ember akkor amikor a halak, állatok, természet védelméről van szó, de gondolj bele, hogy ez a holtág már itt van évtizedek óta és mikor idejöttetek akkor is milyen szép volt! Nem véletlen vettél itt telket! Ezzel azt akarom mondani, hogy az eddig itt lakók se pusztították ezt el az évtizedek alatt és nem is fogják, hidd el tudják ők is mi a szép és jó!
A lendületed én értem, hiszen én is hasonlóan tudom rávetni magam egy egy témára, de amit megtanultam, hogy ha el akarok érni valamit a falubeliekkel akkor, hagyom őket, hogy saját maguktól megtalálják a helyes utat, ehhez sokszor elég ha látják hogy lelkesen teszel valamit.
Ebbe persze Neked is nagy szereped van és a többi „üdülősnek” is mert Ti (ők) hozzák be az újabb dolgokat és a falubeliek, régebben itt lakó nyaralósok ki-ki a maga tempójában és igényei szerint át fogja venni a jó dolgokat!
Arra azért vigyázzatok, hogy egymással (itt is a weboldalon)maradjunk tisztelettudóak a végletekig, hiszen nem ellenségek vagytok, hanem sporttársak. Ki-ki a maga módján küzdi le a kihívásokat és vagy akar fejlődni vagy nem, de bármit tesz azt a maga kedvéért teszi.
A másik, hogy meg kel találnunk azt a formát, csatornát az információk közlésére amit úgy vesznek át tőled vagy mástól is, hogy észre sem veszik és elsajátítják a tőled tanultakat.
A falusi újság az egyik ami szerintem a helyiekhez eljut és abban ha olvassák a leírást, látják a fotót akkor bizony előbb utóbb követőitek lesznek. Ehhez viszont az kell, hogy egy-egy ilyen leírást készítsetek én meg továbbítom a falu újságához, örömmel fogják fogadni!
A másik csatorna a facebook, ebben tettünk lépéseket, ott a könnyen megszerezhető közösséget lehet megcéloznunk, amiből ha jönnek Tiszaugra horgászni, akár szomszéd is lehet. 🙂
A jelenlegi oldalt is meg tartom, mert nem mindenki szereti a facebookos „cukiság özönt” és csak tematikus dolgokat akarnak látni!
Tehát én azt kérem tőletek, a „háborút” kezdjük a média meghódításával! Velünk is így teszik a nagyjaink :-)))))
Tehát tegyétek száraz helyre a lőport! Elő a papírral, tollal, fényképezővel!
Üdv:Király Feri

Zsu

Sziasztok!

Kedves Feri!

Bevallom, én bennem semmiféle indulat nem volt mikor leírtam, hogy kezdjünk mindent elöről és hozzunk ötleteket, hogy tudnánk segíteni Gyula(halőr) munkáját vagy hogy hogy tudnánk előremozdítani az ellenőrzés hatékonyságát, maximum csak az elkeseredettség beszélt belőlem és a tenni akarás! Egyszerűen buzdítani akartam az itt jelenlévőket, hogy ne csak mi tegyünk egy jó ügyért! Ha ezt bárki is félreérthetőnek találta, akkor azért elnézést kérek!
Én úgy vélem igyekeztem megtenni eddig is mindent azért, hogy kövessék az emberek a jó példát! Rengeteg képet, videót és beszámolót küldtem, de eddig nem igen vagy csak elvétve olvashattam mások beszámolóit és nézegethettem mások képeit, pedig nekem is jól esett volna!
Összesen erre szeretnék buzdítani mindenkit most is, hogy ne csak én legyek az aki megmutatja, hogy milyen értékek vannak itt, hanem mások is részt vegyenek részt vállaljanak ebből! Jó lenne ha tudnánk egymás sikereinek örülni, hiszen az mindenkinek kedvet hoz egy jó kis pecára s ha netalán éppen rosszabbul jön másnak a hal, biztosan új remények csillannak azokban is,akiknek éppen nem úgy fut a szekér, hiszen ha nekünk sikerül, akkor nekik is sikerülhet!

Én senkire nem haragszom, amit elkezdtünk azt jó irányvonalnak látom és nagyon sok szabadidőmet áldoztam rá, hogy sikerüljön! Hogy most nem jött össze az nem baj, de hiszem én is, hogy a jó példa ragadós és ha mindenki segít ebben, ha mindenki kezébe veszi azt a tollat, azt a fényképezőt, amit kérsz, akkor azzal mindenki nyerhet, akkor az mindenkinek örömet okoz!
Én is szeretném ha nem csak én ötletelnék én is szeretném látni Csónakos vagy Texoman vagy Richard vagy a többiek képeit, akikével még nem találkoztam és csak reménykedem abban, hogy egyszer valóban láthatom is, mert egyenlőre sajnos nem sok részünk volt benne, pedig hiszem hogy ők is büszkélkedhetnének szépségekkel vagy olyan a holtágon található természeti csodákkal, amiket kár lenne nem megmutatni a nagyközönségnek!

Üdv.: Zsu

Catfish

Még eszembe jutott valami! Én nem Richard ügyére gondoltam amikor az ellenőrökről volt szó, hanem egy előttetek nem ismert sztory szereplőjére!
Üdv:Feri

Zsu

Sziasztok!

Köszönjük a felvételt az új facebookos csoportba! Ide sokkal egyszerűbb képeket, videókat feltölteni! 🙂

Üdv.: Zsu

Catfish

Sziasztok!
Már majdnem negyvenen vagyunk a csoportban! Nem az a célunk, hogy mi legyünk a legnagyobb horgászcsoport, de ha van olyan ismerősötök aki szokott horgászni a tiszaugi holtágon és a facebookon is fent van, akkor hívjátok meg őket, hogy még több véleményt és tapasztalatot és nem utolsó sorban élményt ismerjünk meg.
Szólj a horgászbarátodnak még ma!

A csoport elérhetősége itt: https://www.facebook.com/groups/tiszaugihorgaszok/

ÜDv:Király Fer

Balán Attila

Sziasztok én is köszönöm a felvételt. Azt gondolom ez egy remek kezdeményezés. Gyorsabb egyszerűbb lesz a komunikáció. Hajrá

csonakos.25

Szevasz Feri.Vettük a lapot,korrekt árak.Üdv,Csónakos.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve.