Haltelepítés -2012.08.01

Sziasztok!

A mai napon 15 mázsa háromnyaras ponty lett telepítve! Horgászati tilalom most sincs elrendelve! Jó horgászást!

Üdv:Király Feri

 

 

hozzászólás 7

Tormási Gyula

Nahát ilyet,jól kihalt a forum. Mindenki nyaral/horgászik? Jövő hét utáni héten négy nap négy éjszaka 😉

admin

Szia Gyula!

Mindenki a parton van!:-) Tegnap este lementem pecázgatni a fiammal és bizony a parton rengeteg horgász volt! Leginkább az 1,5-2kg-os pontyokat fogták. Még én is fogtam egyet a fiam úszós szerelgetésével egy kb. 1,2-as pontyot! Még a halőr is segített a szákolásba, mert bizony kemény ellenőrzést kaptam én is!:-)))
sajnos az amurok nem mozogtak úgy ahogy múlt hét kedd este, hogy szinte berángatták a nádat a partról.
Az egyik itteni vendégünk, Jocó mellett riogattuk a halakat. Ő is már csütörtök óta nyomta az ipart! A kisebb pontyok találták meg őt is!
Ha, haza értetek (horgászok) azért írjátok meg mit sikerült fognotok!
ÜDv: Király Feri

UI.: Halász Gyuszi! Regisztrálás után Te is nyugodtan írj, ne csak olvasd a hozzászólásokat! Ha akarod akkor regisztrálok helyetted! :-)))

Dexter

Én 1 hete voltam kinnt, mit mondjak szépen jött a hal, tesómat is megtanítottam halat fogni..:) de a 2-3 kilós amurokat nem reklámozom! :)pedig szépen jött, sőt már-már álomszerűen! :)péntek estétől-vasárnap délig 🙂
a héten is kimegyek, jön egy szolnoki, nagy tiszai horgász haverom hátha neki is sikerül fogni valamit! 🙂

üdv

Tormási Gyula

Sziasztok! Gratulálok Feri,de akkor miért nem kéred meg a fiadat,hogy segítsen neked összeállítani egy fogós szerelést? Nem szégyen a jobbtól tanulni ;))) Dexter is nagyon beindult ám,még a végén kifogja az összes halat a holtágból! Lassan befektethetne egy olcsóbb pontymatracba.

admin

Hali Gyula!
:-)) Hát ezt is én szereltem fel neki (:-) ), de szerintem ez a szerencse és a karma dolga volt! :-)) Még távol állunk a „tudatos horgászat”-tól:-)))
Igen, Dexter én is támogatom ezt a matrac témát, de nekem az is elég, ha kézben fotózod majd a halakat!
Sok sikert mindenkinek!
Várom az élménybeszámolókat, fotókat!
Üdv:Feri

zeher

Lesz még valamikor szivattyúzás?, lassan kritikus lesz a vízszint. Láttam pár darab döglött kárászt. A ponty nem nagyon akar enni, az amur jön éjszaka. A motorcsónakos levegőztetés is jól jönne szerintem. (láttam, hogy a halőr próbálkozott vele, utána lett is kapás:-)

admin

Szia Zeher!

A szivattyúzásra idén már nem fog sor kerülni (a nyári módszerrel), ezzel a vízállással még nincs gond. Hamarosan beköszönt az őszi időszak ami lehet, hogy csapadékosabb lesz, ezért az simán fogja pótolni a vízszintet.
Ha mégsem, akkor még nem lesz késő a vízpótlásra. Mivel rendkívül költséges volt a nyári szivattyúzás, ezért próbáljuk természetes módon megoldani a vízszint kérdését, de ha veszélyes lenne a vízszint (amitől még távol vagyunk)akkor mindenképp megtesszük, nem akarjuk veszélybe sodorni a halállományt.
A pár darab kárász a visszadobott halak közül is kikerülhetett, de Gyula nem jelezte hogy komolyabb jelei lennének a pusztulásnak. Ez a mennyiség a természetes elhullásba is beleférhet.
Minden képen rajta tartjuk a szemünket a vízen, és ha bármi komolyabb jelét látjuk a halpusztulásnak akkor lépni fogunk!
Köszönöm hogy jelezted ezeket is, továbbra is várom(juk) az észleléseiteket, tapasztalataitokat!
Köszönöm, Feri

UI:A halőrünknek különösen nagy kapás hozó hatása van, míg horgásztunk és ott ült mellettünk addig fogtunk halat, utána nem! Tehát hívjátok a halőrt ha nem fogtok! :-)))

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .