Horgászverseny 2010. 08. 14 beszámoló

A 3 héttel ezelőtt meghirdetett horgászversenyre szép számmal neveztek. A 27 versenyző számára megtartott verseny vegyes érzelmekkel és sikerekkel fejeződött be. A verseny szervezésében még akadtak hibák, amikért elnézést kérünk, de mivel kezdők vagyunk  ezen a téren ígérjük a következő versenyt  a jelenlegi hibákból mentesen fogjuk megszervezni. Ha a hibáktól eltekintünk, sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött. A fogásokon érződött a versenyzők felkészültsége és tapasztalata közötti különbség, bár a horgászhelyek elosztása nem tette lehetővé a horgászhelyek közötti jelentős különbségek korrigálását. Ezt a következőkben a zónák bevezetésével és a szélesebb horgászhelyekkel ki tudjuk küszöbölni.

A viharos éjszaka után egy kellemes, de párás reggelre ébredtünk. Ideális idő a horgászatra. A versenyzők regisztrálása és a helyek sorsolása után az egy órás felkészülési idő elegendő volt mindenkinek a teljes felkészülésre. A start utáni második perc máris egy ponty akasztással kezdődött. A közel másfeles ponty hamar szákba került. A korai siker után ezen a helyen sajnos nem folytatódott a sikerszéria, amely oka lehetett a kis hely a versenyzők között, ami a következő versenyen mindenképpen elkerülendő lesz.

A legutolsó horgászhelyen az egyetlen női versenyzőnk – Zarnócz Lászlóné, Ica néni – elkezdte ámokfutását és sorra akasztotta a pontyokat. Az előző napi telepítésből megfogásra került pontyok, úgy tűnt eldöntötték a verseny kimenetelét. A versenytársak közül Fialka György vette fel a kesztyűt és nagyon szép horgászattal felzárkózott a hölgy versenyzőnk mögé.  A pontyok mellett sok szép kárászt is a szákba terelt, amik nagyban hozzájárultak a végeredmény izgalmas alakulásához. A versenyterület első felén igen nehezen kezdődött a verseny, egy darabig csak apró törpeharcsák jöttek és borzolták a versenyzők idegeit. Ám a sikeres etetés meghozta itt is a sikert, az első pontyok itt is a szákokba kerültek.  A területen megjelentek a busák is a sok lebegő etetőanyagra és így igen megnehezítették a horgászatot a finom szerelékes versenyzőknek.

A 11 óra utáni időszakot az erős felmelegedés és a lassuló fogások jellemezték. Innentől már csak azok fogtak akik kitartóan etettek és váltogatták a csalikat. Négy-öt versenyző között eldőlni látszott a verseny, a többiek megfáradva és elkeseredve már csak a verseny végét várva horgásztak.

A verseny lefújása után – fél kettőkor – a mérlegelés megkezdődött és sajnos jelentős különbségek mutatkoztak egyes versenyzők között. A pálya első harmadán is azért mérhettünk 5 kg összsúly feletti eredményeket is, de látszott a győztes nem innen kerül ki.

A pálya végéhez közeledve végre mérhettünk 14 kg feletti eredményt is ami, Fialka György teljesítményét dicsérte. Az utolsó horgászhelyen, egyetlen női versenyzőnk mérleg eredménye is bámulatos volt. A 7 méteres spiccbottal kiszedett 5 ponty és néhány törpeharcsa 12 kg-os eredmény hozott.

A verseny eldőlt.

Első helyezett Fialka György – 14,45 kg
kep-080
Második helyezett: Zarnócz Lászlóné – 12,06 kg
kep-075
Harmadik helyezett: Csertő Gábor – 7,77 kg
kep-078
Gratulálunk a szép eredményekért!

A díjak és jutalmak átvétele után a forró halászlé mellett, kellemes árnyékban ücsörögve mindenki elmondta észrevételeit, ötleteit, tapasztalatait a versenyről amit mi szervezők meg is fogadunk és a következő versenyeket ezek figyelembevételével fogjuk megtartani.

Köszönjük a részvételt, és gratulálunk minden résztvevőnek!
Mindenkit visszavárunk a következő versenyre vagy egy tét nélküli horgászatra!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .