Horgászverseny Id. Fehér Béla emlékére

Végre sikerült lebonyolítani az idei év első horgászversenyét, amit elhunyt horgásztársunk id. Fehér Béla emlékének szenteltünk. Az égiek is kegyesek voltak a 30 résztvevőhöz mivel ragyogó napsütés fogadott minket a tóparton.

A Zöld Elefánt vendéglő tulajdonosa és a törzsvendégek segítségével megszervezett versenyen a környező településeken élők is szép számban vettek részt. A verseny megkezdése és első igen rövid szakasza (elsült a jelzőpisztoly a verseny indítása után kb. 10 másodpercel 🙂 ) után a kissé szeles parton megkezdődött a versenyt, ahol változatos technikákkal,  eszközökkel és módszerekkel mindenki próbált halat fogni. A versenyzők két héttel a verseny előtt edzést tartottak és  nagyon bizakodóak voltak a versenyt illetően, mivel kb. két órás horgászat után majdnem 10 kilogramm zsákmánnyal zárták az edzést.

8 órakor a verseny elkezdődött és a begyakorolt taktikák bevetésében bízva mindenki várta az eredményeket. A kezdeti apró sikerek után nem jött semmi jelentős fogás amit a versenyzők leginkább az időjárás hirtelen változásának tudtak be. Így sajnos az egész verseny alatt a kárászok kifogásáért ment a küzdelem. Egy két versenyzőnek volt ponty akasztása ám a szerencse mégis elpártolt mellőlük, így minden kárászt és törpeharcsát megbecsültek és szákoltak.

A délben lefújt versenyt így a mérlegelés zárta le ahol igen vidáman, bár csalódottan mérlegeltük a sovány fogásokat.  A verseny első három díjazottja rakós bottal próbálta megfogni a nem túl aktív halakat.

A dobogós helyezettek:

1. helyezett: Berényi József

kep-174

2. helyezett: Vígh Richárd

kep-169

3. helyezett: Trencsényi István

kep-167

Gratulálunk nekik!

Külön köszönet illeti meg a Zöld elefánt vendéglő tulajdonosát Haraszti Károlyt a szervezés lebonyolításáért illetve a frissítő és bátorító italok biztosításáért felelős Kocsi Gábort is.

A résztvevők megelégedését látva augusztusban szervezni fogunk egy két napos harcsa fogó versenyt. A verseny időpontjáról és részleteiről hamarosan beszámolok.

A versenyen készült fotók itt illetve a galériában is megtekinthetők!

A versenyről készült képeinket a galériában megtaláljátok! Ha valaki szeretné megkapni a képeket, akkor az admin@tiszaugi-holtag.hu e-mail címre írja meg melyik sorszámú képre van szüksége.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .