Szabályok véleményezése

Sziasztok!

Látom kisebb forradalom zajlik a szabályok változtatásával kapcsolatban! 🙂 Még mielőtt elszabadul a szekér arra kérlek benneteket, hogy akkor ehhez a poszthoz hozzászólásaitokban gyűjtsük össze azokat a szabályokat amelyiket Ti úgy láttok, hogy elavult, betarthatatlan szabály. Mivel hamarosan elkezdődik az újabb éves engedélyek legyártása ezért még ideje korán szeretnénk összeszedni átbeszélni mely szabályokon kellene és lehet változtatni.

Arra kérlek benneteket, hogy vegyétek figyelembe az ötletelés során, hogy itt nem csak fiatal, jómódú, új  dolgokra nyitott horgászok vannak hanem olyan helyi horgászok akik már nem fognak tudni megváltozni (nem is akarnak sok esetben) illetve nem engedhetik meg maguknak anyagilag sem, hogy horror áron vásároljanak maguknak új felszerelést! Az eddig felvázolt irányokkal nincs problémám, de legyetek körültekintőek! 🙂

Természetesen a döntés jogát fenntartjuk magunknak 🙂 szem előtt tartva a kéréseitek, véleményeiteket.

Várom az ötleteket!

Üdv:Király Feri

 

hozzászólás 222

aquadeus

Sziasztok!

Nem értem mi a probléma? A C&R lényege, hogy meglegyenek a szükséges halkímélő eszközök, valamint technikai felszerelések, gondolok itt a nyeletőfékes orsóra, valamint a jeladós kapásjelzőre. Úgy gondolom az alkalmazott szerelék másodlagos a fentiek megléte esetén, hiszen mindegy, hogy egy úszós készségen van hajszálelőkés szerelék kötve, vagy pl. egy harcsázó készség van behúzva, hiszen a C&R lényege mindkét esetben teljesül.
Az éves C&R engedélyen felül lenne szerintem szükséges a C&R heti jegy bevezetése!!!

üdv.: Zsolti

Tormási Gyula

Csonakossal nem èrtek egyet,hogy a c&r csak fenekezős pontyhorgászatra vonatkozik.Èn speciel a süllővel ès a csukával is a c&r szellemisègèben bánok.

Zsu

Valóban!!! A C&R lényege a Fogd meg és engedd vissza!!! Ennek a szellemében alakítottuk ki közösen a szabályokat, erre a jegyre sokkal több megkötés és előírás vonatkozik, mint a normál jegyre! Azt gondolom, aki eszerint horgászik és ilyen jegyet vált az alapból ebben a szellemben ül a parton bármilyen készséggel is horgásszon! Itt a halak túlnyomó része visszakerül a holtágba, bármilyen halról is legyen szó!!! És ez itt a lényeg!!!!

Tormási Gyula

De egyèbbkènt meg ha valaki azt hiszi esetleg hogy az egèsz arra megy ki nèhány embernek,hogy lehessen három bottal horgászni vagy ott lehessen hagyni a botokat X mèterre, akkor felejtsük is el az egèszet a picsába…. Azèrt megy a vergődès itt már hónapok óta,hogy ne lehessen sírni hosszú hetekig,hogy így nem fogtam semmit meg úgy szar ez a víz ahogy van. Szeretnènk ha 5-10 èv múlva jobb lenne a hal állomány,ès örömet okozna a gyermekeinknek is ez a holtág.

Zsu

Tökéletesen egyetértek Gyulával!!!! Szomorú, ha nem a jó szándékot feltételezzük és a halak védelmét a holtág szeretetét csak az emberi önzőséget! 🙁 🙁 🙁

Zsu

Személy szerint elkeseredtem, hiszen hónapok óta küzdök a jó szellem kialakításáért és egyszerűen nem értem, hogy miért az ilyen jegyet váltók elé kell akadályokat gördíteni, hiszen jó ügyet szolgálunk! A C&R jegy alapból is megköveteli a szemléletváltást a kiváltójától, ha már egyébként nem ebben a szellemben horgászik! Ennek tükrében a sima jegyeseknél semmi változás nem történik, pedig a szigorítás rájuk nézve lenne indokoltabb!!!!

Zsu

Sziasztok!!!

Tegnap elkeseredtem, ma aludva rá egyet sem látom másként, de átalakultak az érzéseim az egész történettel kapcsolatban!
Nem akarok már meggyőzni senkit, mert úgy látom nem látjátok át a lényeget! Egyszerűen csak leírom a tényeket, hogy, hogy nézne ez ki a gyakorlatban. Megalkottunk egy C &R jegyet, ami tulajdonképpen semmire nem lesz jó, csak külön papírmunkának! Nem hozza majd a várt gazdasági fellendülést és a halainkat, növényvilágunkat is továbbra is megtépázzák majd!!!
A „ józskapista” aki látja, hogy ez a horgászat eredményes, ezt megtudja tenni a sima jeggyel is, megmarad a behúzás számára, használ két botot botonként 2-2 horoggal, ha nincs kedve pontyozni, keszegezik kicsit vagy hazavisz pár törpét a macskáinak, ha akarja behordja a botot, ha akarja csobog a fenekezővel, mindemellett hazavisz 3 pontyot naponta vagy évente 40-et s akár leteheti is egy mosógép dobban a szerencsétlent, mert erre sincs semmi megkötés, s mindezen felül 5000 Ft-tal kevesebbet kell fizetnie egy évesért! Mégis miért lenne egy „józskapistának” bármennyire is érdekes a halak védelme vagy a nagyobb halak megbecsülése????
Mit nyújt ezzel szemben egy C&R a „józskapista” olvasatában??? Egy bottal többel horgászhatom ugyan és éjszaka nem szól rám senki ha bebújok a sátramba, de egyébként úgyis fáradt vagyok már éjfél után, a franc akar kint maradni addig, inkább elmegyek haza, akkor mindezért fizessek 5 ezerrel többet, vegyek meg egy csomó pénzért halkímélő eszközöket, de ha nincs kedvem pontyozni, akkor ősszel nem süllőzhetek egy jót???? Akkor meg minek???? Azért az egy vágyamért, hogy én is pózolhassak a komáim előtt egy hatalmas torpedóval és kikerüljön a 10 +-os pontyom a zöld elefánt falára??? Áhhh… ennyit nem ér az egész, ha a bográcsba nem tudok beledobni egy-két keszeget vagy egy csukafejet a ponty mellé!!!
Ne is haragudjatok, de a jó irányba fejlődés így a büdös életbe nem fog megvalósulni!!! Miért is valósulna meg, hiszen semmi mozgatórugója nincsen!!!! Ami lenne méghozzá a hatalmas jószágok elejtése és annak élménye, az is elsikkad a megkötések miatt!!!

A magam részéről én így horgászom hosszú évek óta, hárman vagyunk mindenkinek külön engedélye van, a gyerekkel együtt 7 botot használhatnánk, amit sosem fogunk tudni kihasználni hiszen nincs hely, ha a szomszédaink lejönnek horgászni, akkor a tavalyi 5 botból is jó esetben tudtam behúzni 3-at, de nem zavar mert nem ezért ülök le horgászni! Azzal meg, hogy bent hagyom éjszakára a botokat és kislattyogok a 47 méter hosszú stégbejárón s bebújok a sátramba nem vétek még a MOHOSZ szabályzat ellen sem( Lehet vitatkozni, de nem érdemes, mert állásfoglalást kértem ügyvédektől), hiszen a parttól nem távolodtam el, hiszen a partszélem a 47 méter végében van és biztonsággal betudok vágni! Ha jön bármilyen ellenőr a botjaimat nem szedheti össze jegyzőkönyv nélkül, hiszen az már lopásnak számít, s abban a pillanatban megteszem a feljelentést a hivatalos szerveknél, de ha kell időm és pénzem is lesz arra, hogy eljárjak a tárgyalásokra! Így a simával én is úgy horgászom majd mint eddig, kímélve a halakat, visszaengedve a holtágba s fájó szívvel ugyan, de leszarva, hogy előbb utóbb ez a víz is arra a sorsa jut mint egy csomó itt Magyarországon! Nem lesz benne élővilág, mert az ember kipusztít mindent!!! Kizárólag a telepített állományra lehet majd horgászni kis idő múlva, ha így folytatjuk, aminek nagy részét többnyire egy-két hét alatt kifogják úgyis!!!

A fentiek tükrében és annak tükrében, hogy a pontyozás mellett semmi más technikát nem gyakorolhatok a C&R-rel, maradok inkább a simánál, hiszen ezzel is mindent megtehetek, amit eddig is!!! Ha kedvem van behúzom a botokat, ha nincs fogok egy pár törpét a kutyáimnak vagy leülök keszegezgetni egy üveg száraz vörös társaságában s élvezem a holtág szépségét még pár évig ráadásul kímélve a halakat!!

DE!!!!!

A javaslatom a továbbiakban, ha valóban azt szeretnénk, amiért ez az egész létrejött, akkor kérlek Feri tolmácsold a kezelőknek, hogy ennek fényében maradjon a sima jegy, de eszközöljék a szigorításokat mindenkire nézve kötelezően!!!!!
Halkímélő eszközök megléte, napi 3 ponty helyett 2-öt vigyen haza a „horgász”, a békés halaknál két vagy több horgos szerelék betiltása! Mindezt a halak és növényvilág védelmében!!!

Mindenesetre csak úgy megsúgom az elején és több soron is kiemeltétek, hogy nem lehet ajtóstól rontani a házba, a fokozatosság elvét kövessük! Ez a C &R-rel megvalósult volna mindamellett, hogy védjük az élővilágot és még gazdasági szempontból is kedvezne az üzemeltetőnek!!! De akkor rontsunk ajtóstól a házba mégis és védjük meg a környezetünket és a halainkat a mindenkire kötelezően kirótt szigorításokkal!!!!

Köszönettel.: Zsu

texoman

Zsu,

Nem kötelezhetsz egy régóta itt lakó,ide született falusi szegény embert plusz felszerelések vásárlására csak azért,mert te megteheted és szerinted ez megvédené a halakat.Ők,ha kifogják,akkor tökéletesen mindegy,hogy milyen merítővel szedik ki a vízből,fél óra múlva nyakon vágva a hűtőbe kerül a másik 5-10 db mellé. Amennyiben azt szeretnénk,hogy több hal maradjon a tóban,akkor azt kellene elérni,hogy a horgászok ne tudjanak eltenni napi 10 vagy több halat.Furcsa mód mindannyiótok azon parázik,hogy vissza kell engedni a halat,meg védeni kell a halat,de ez nem reális.Halőrünk nem tud ott lenni mindenhol és nem fogja a szomszédját,barátját megbüntetni,mert ő is csak ember és közöttük,velük él.
Én az ellenőrzés hatékonyságát növelném,az úgy vélem megoldana nagyon sok problémát.Nem a bot elhagyása az igazi gond ezt mindenki tudja.Én,ha pecázok,akkor szeretek kint ülni a stégen.Eszembe sem jut közben dolgozni a ház körül.
Szóval erre kellene ötlet srácok,mert az a hal marad a tóban,amit ki sem fognak.Arra ne is számítsatok,hogy a rabsicok megjavulnak és visszaengedik őket.
Jut eszembe,mindenki emlegeti a keszegezést.Én sokat próbálkoztam az év során,de törpén kívül még snecit sem tudtam fogni,mindegy milyen mélységben,mindegy milyen csalit kínáltam fel.
A kérdésem: lehetne telepíteni keszegféléket is néha,mert úgy gondolom nem dúskálunk bennük.

Zsu

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de csak nem tudom befogni a számat és amíg ki nem írom magamból a gondolataimat, addig csak cseszem fel magam ezen folyamatosan, így inkább írok!!!
Úgy vélem egy valamit azért nem árt tisztázni még! A holtágunk nem egy Merenye, nem egy Háromfa, ahová az ember valóban megveszi a heti bojlis jegyet és leül kergetni az ősállomány kapitális pontyait, amurjait, hiszen van is kapitális bőven! Ezt itt is megtehetné az, akinek biztosítva lenne a C&R heti jegy! Nem lenne elhanyagolható gazdasági szempontokból, amit már részleteztünk is jócskán!! No de lássuk be, a holtág védelmét céloztuk meg, de a holtágat nem az ilyen C&R heti jegyet váltó horgászoktól kell megóvni, nem őket kell rávezetni arra, hogy környezettudatosan horgásszanak!
Azt sem szabad elfelejteni, hogy itt egy éves C&R engedélyről beszélünk. A nagy többségünk itt tölti tavasztól az összes szabadidejét, ha éppen nem az egész évet. Éves jegyet váltunk, nem csak 10 napost, mert nem egy pár napot töltünk el a holtág partján! Éves jegyet váltunk ezzel is bizonyítva elkötelezettségünket a holtágunk iránt! Belegondolt bárki is abba, hogy ennél az éves engedélynél, amivel egyébként mindenki csak nyerne, beleértve a kezelőket, a halakat, a növényvilágot, a falut…, hogy bárkinek is a fejében megfordulna ezen jegy kiváltása, ha egyébként egész évben csak és kizárólag a nagypontyokat kergetheti! Nincs ilyen horgász a Földön! Még a legnagyobb pontyhorgászok is leülnek néha keszegezni, pergetnek egy kicsit avagy bevetik a harcsázót, mert más jellegű élményekre IS vágynak, amellett, hogy a C&R szellemében teszik ugyanezt!!!Hogy lenne ennek az ÉVES jegynek létjogosultsága ebben az esetben??? Sehogy! Gazdasági szempontból, létjogosultsága van egy 10 napos C&R-nek azzal a kikötéssel, ami itt terítéken van jelen pillanatban, hogy csak nagypontyozni, bojlizni ülhet le az idelátogató vendéghorgász abban az adott tíz napban. No de egy ÉVES jegynél??? Egy éves jegynél annak van létjogosultsága, hogy megvédjük a halállományt azzal, hogy ilyen jegyet váltunk és megteremtjük az ehhez kapcsolódó technikai, tárgyi feltételeket!! Azon gondolkoztunk még pár hete, hogy hogyan lehet ezt vonzóbbá tenni??? A jelen állás szerint nem hogy vonzóbbá tesszük, hanem teljesen okafogyottá válik a kiváltása!
Az egyetlen egy húzóerő, ami ebben gyökerezne az az lenne, ha valóban csak ennél a jegynél lehetne behúzni a botokat, de ezt is elvetettétek! Gondoltam jól van majd jövőre újra lehet gondolni! Ehhez képest terítékre kerül egy olyan irány vonal, ahol csak pontyozni lehet ezzel a, hangsúlyozom éves jeggyel!?Továbbra sem értem, hogy ez hogy is merülhetett fel egyáltalán???
Mindazt amiért megszületett egy tollvonással eltüntetnénk!!!

Én úgy vélem, hogy ezt nem gondoltátok át és hiszem, hogy ez csak egy véletlen kósza ötlet!! Hiszen gondoljatok bele én itt töltöm az egész nyaramat és az összes szabad hétvégémet és ha kiváltom a C&R-t nem foghatok egész évben törpét vagy keszeget netalán egy süllőt az éves 30 ezer forintomért úgy hogy még védem is a halakat és a tizedét sem viszem haza??? Más meg megteheti a simával ugyanezt 5 ezerrel kevesebbért és leszarja, hogy a mosógépdobban senyved a kifogott hala!! Azért ez vicc, ha belegondoltok!!!!

Támogatom a heti C&R jegyet csak nagypontyozó készséggel való horgászat kikötésével és a megfogalmazott tárgyi feltételek kikötésével! Továbbá, szükségesnek tartom a behúzást csak az ilyen jellegű jegyet váltók körében engedélyezni!
Ezek azok, amik elindítanának jó irányba és elindítanák még azokat is,akik csak most igyekeznek ezen irányba, változtatni!

Üdv.: Zsu

Zsu

Kedves Texoman!

Igazad van nem kötelezhetek senkit, nem is volt célom eddig sem, egy lehetőséget, egy új irányvonalat mutattam azoknak, akik ezzel élni szeretnének mert egyre inkább ebbe az irányba kellene haladunk, ha meg akarjuk óvni a holtágat, de már ne is haragudj, akkor engem se kötelezzen senki arra, hogy a halakat kímélő horgászatom mellett, ne foghassak egész évben egy keszeget vagy egy törpét netalán egy süllőt! Arról pedig, hogy megtehetem-e fogalmad sincs! Ne gondold, hogy nagylábon élek a felszereléseimet hosszú évek alatt gyűjtöttem össze! Míg nem volt pontymatracom egy felfújható gumimatracra tettem a halat, ami nem volt több egy ezresnél a játékboltban, idén karácsonykor kaptam először egy botot, ami nem 2-3 ezer forintos kategóriájú de mégcsak nem is prémium kategóriás! Az eddigi legszebb halaimat egy 2000 Ft-os bottal fogtam egy 5000 forintos orsó mellett!Nem gondolom, hogy látatlanba kellene megítélni, hogy mindezt azért írom mert megtehetem!!! Tévedés ha bárki így véli! Amit teszek, amit szeretnék azt a halak védelmében teszem és azért, hogy még 30 év múlva is azt az élményt kapjam ettől a víztől, ami most adott és ennek semmi köze az anyagi dolgokhoz!

Üdv.: Zsu

Zsu

Texoman!

Csak még egy két gondolat!

Furcsamód nem értem az okfejtésedet, azt írod, hogy a halőr is csak ember és úgyse fogja megbüntetni a szomszédját meg a barátját hiszen köztük velük él,ugyanakkor azt írod, hogy az ellenőrzésre helyeznéd a nagyobb hangsúlyt, hiszen ez megoldana sok mindent??? Mégis ezt hogyan tudnád elérni, ha úgy véled, hogy a halőr szinte feleslegesen van, hiszen úgysem büntet??? Én örülnék, ha ezt kifejtenéd, de annak is ha hoznál rá ötleteket, hogy ez hogyan tudna megvalósulni??? Én hoztam már rá jó párat, ami megint csak nem pénz kérdése, de Te hogy valósítanád meg????
A magam részéről, pedig még annyit, hogy bármily furcsa én is imádok kint ülni, sőt többnyire az egész napomat a stégen töltöm, de még sokszor az éjszakáimat is! Másfél órát utazom itthonról egy horgászatért és eszem ágában nincs munkával tölteni a szabadidőmet miközben bent vannak a botjaim hiszen kikapcsolódni megyek, elszabadulni az itthoni munkából és azért igen sokan vagyunk így vidékiek, akik valóban horgászni mennek és nem dolgozni! Ahhoz talán amit itt leírtál ott kellene élnem, de sajnos ez nem adatott meg! 🙁

Üdv.: Zsu

csonakos.25

Szevasztok.Hát ez nekem már kicsit sok.Feljelentés,ügyvéd,pereskedés stb.Hatékonyabb,szigorúbb ellenőrzés kellene.Amikor megtörtént,jött a fenyegetőzés.Mi is történt?Zoli két munkatársa tartott ellenőrzést,botok a stégen,horgász sehol,kiabálás,a területre nem lehet bemenni mert az „birtokháborítás”Teljesen jogosan vonta be az ellenőr a területit,persze ez még nemjelentette azt hogy végérvényesen.Gondolom konzultált volna Zolival íll.a Gyulával Feri jóindulatának köszönhetőleg megoldódott a dolog.Ment is a gratuláció keményen,persze nem a munkáját becsületesen végzők felé,hanem a szabályt megszegő felé.Engem is ellenőrizett két alkalommal,ez a két illető.Történet:csonakból horgásztam egy sásos terület előtt,úgy közelítettek meg,hogy csak a köszönésükre riadtam fel.Kérték a papírokat,ok minden rendben,vagyis mégsem.Ugyanis szákomban egy kb,4-5kg-os ponty,és pár szebb kárász ficánkolt.Nem kérték ugyan,de felemelve a szákot bevallottam a „bűnöm”,hogy bizony még nem írtam be a naplóba.Válaszuk,semmi gond,majd pótoljam.Nyugodtan megbüntethetek volna.Tehát így is lehet!A másik igazoltatás éjjel történt,süllőztem a kanyarban eljöttek mellettem,kérdezték van-e valami,majd úgy kb egy óra múlva,visszafele jövet ,kérdés ugyanaz,a válasz:sajna csak a törpék gyilkolják a snecijeimet.Hát ennyi.Üdv,Csónakos.

csonakos.25

Texoman,ott a pont Nálad.Örülök,hogy bizonyos dolgokban,hasonlóak a nézeteink.Üdv Csónakos.

Catfish

Sziasztok!
Néhány olvasónknak nem fog tetszeni, de a C&R engedély bevezetését elvetettük. Nem tudtunk megegyezni minden körülményben és nem akartam úgy ráerőltetni a tógazdára és a halőrünkre se a dolgokat, hogy nem éreztem bennük azt hogy teljes mellszélességgel vállalhatták volna a jegy bevezetésének előnyeit vagy hátrányait. Természetesen én a 3 bot és nem csak pontyozós módszer mellett voksoltam.
Mivel a változatlanul maradt éves engedély nem gátolja meg a C&R hívőket az általuk gyakorolt módszer használatában, ezért ezután is horgászhatnak úgy mint eddig, bízva benne hogy a jó példával járnak előttünk és követőik is fognak akadni. Pláne, ha Zsu írásait, vagy Tormási Gyula fotóit, videóit megnézik akkor meg fog mozdulni bennük valami a változás irányába!
Ami engem illet én nem szívesen borzolom a kedélyeket ezek után az ötleteléssel, stb. tesóm irányából én kaptam támogatást az ötletek bevezetését illetőleg, de a Gyula aggályait nem tudtam eloszlatni.
Ezek után viszont én azt gondolom, hogy a jelenlegi szabályok betartását illetően sokkal kritikusabb leszek, mert a kialakult helyzet nagy részben annak köszönhető, hogy a lovak közé van dobva a gyeplő.

Csónakossal egyet kell értenem abban, hogy az ellenőrök szerepe sokkal fontosabb mint bármi (egy jó halőr felér egy telepítéssel) :-).
A másik, hogy ameddig az országban azokon csattan az ostor akik a szabályok maradéktalan betartását akarják, de a vétkesek önkritika gyakorlása helyett támadnak, fenyegetnek amint a legkisebb hibát észreveszik az ellenőrzés menetében addig marha nehéz lesz korrekt körülményeket és munkát végezni.

Még mielőtt világvége hangulatba kerülnétek, hal lesz mindig a vízben (holtágban). 🙂 Nem fogtok idén sem csalódni a fogásokban, mert azért az elmúlt év sem volt rossz a fogásokat illetőleg, kivéve a rossz vízállás időszaka alatt.
Ami az önkritikát illeti én magam azt gondolom, hogy szélesebb körben kell elvégezni a vélemények, tapasztalatok begyűjtését és sokkal hamarabb elkezdeni a párbeszédet. Én csak amatőr pecás vagyok ezért a szakmai ismereteim igen hiányosak, de igazából én nem is szakértőnek szerződtem ide, hanem moderátornak, vagy éppen csak weboldal üzemeltetőnek illetve közvetítőnek a weboldal közössége és az üzemeltetője között. A szakmai döntéseket nem nekem kell hozni, én csak tolmácsolom mind azt amit itt olvasok, de ez nem elég ahhoz hogy lényeges változások legyenek. A weboldal üzemeltetésen kívül nem is akarok a jövőben sem döntést hozni a horgászat kérdéseiben, mert azok a részemről szakmailag megalapozatlanok volnának. A józan eszem viszont azt diktálja, hogy amit én is jónak és előremutatónak látok azt megbeszélem Zolival és Gyulával.
Szerintem, ha lehiggadnak a kedélyek és azt átgondolják, hogy mi is lett volna cél akkor belátják ennek az előnyeit és nem a várható negatív dolgok lesznek a döntőek.
Minden esetre szurkolok a halőrünknek, hogy a jelenlegi szabályokat jobban sikerül majd érvényre juttatni és szabálykövetőbbek lesznek azok akik eddig éltek a kiskapukkal és kihasználták a réseket a „hálón”

ÜDv:Király Feri

aquadeus

Sziasztok!

Ezt már én sem bírom ki szó nélkül! Az az ominózus jegyelvétel Richárddal történt meg, aki itt töredelmesen bevallotta, hogy az ő hozzáállása nem volt megfelelő az ellenőrzéshez, és szánta-bánta bűnét. Minket is ellenőriztek többször is, soha nem volt semmi gond.
Kedves Texoman! Apróbb fogalom gondokkal küzdesz, amit nem értek, idézlek: „Furcsa mód mindannyiótok azon parázik,hogy vissza kell engedni a halat” Mi egyáltalán nem parázunk (jelentése félelem) a halak visszaengedésétől, nézd meg a képeinket, ezzel semmi gondunk nincs. Az ellenőrzés hatásának növelésére kérlek adj javaslatot, mert ez így csak ködösítés, nagy szavak.
Kedves Csónakos! Szerintem még a legelején tisztázzuk, hogy ellenőr engedélyt, illetve felszerelést kizárólag helyszínen felvett jegyzőkönyv alapján vonhat be, illetve foglalhat le. Szerintem ez nem vita tárgya, pusztán jogszabályi háttér. Abban az esetben, ha a felszerelést jogtalanul, jegyzőkönyv felvétel nélkül viszi el az ellenőr, abban az esetben ez lopásnak minősül, és a felszerelésértékének függvényében büntethető bűncselekmény! Szerintem ez sem vita tárgya, szintén jogszabályi háttér.
Egyébként nem Zoli két munkatársa végezte az ominózus ellenőrzést, hanem hivatásos halőr és a fia aki szintén hivatásos (Virág Lajos, Alcsi-szigeti Holt-Tisza hivatásos ellenőre), aki ráadásul nem is a mi vizünkön ténykedik folyamatosan, ide csak szúrópróba szerűen látogat el, felkérésre.

Továbbra is arra kérlek benneteket, hogy ne az így nem lehet, így nem jó, hozzáállást képviseljétek, hanem hozzatok épkézláb ötleteket. Könnyű azt kritizálni, aki ötletel folyamatosan. Most már én is szívesen mazsoláznék a ti ötleteitek között!!!!!

üdv.: Zsolti

Zsu

Sziasztok!

Kedves Feri!

Hogy elvetettétek a C&R engedély bevezetését egy pillanatra sem lep meg! Ilyen közegben ezt sajnos nem is lehet megtenni! Legalább is egyenlőre biztosan nem! Nyilván ezt Gyula a halőrünk is hasonlóképpen látta és talán ezért is szorgalmazta azt, hogy csak fenekezős pontyozó készséggel lehessen ezt a jegyet megváltani, hiszen már előre attól félt, hogy minden más szempontból visszaélésre ad majd okot! Ha ez volt a háttérben és ha csak az itten kommunikációt veszem figyelembe ezt meg is értem! Én magam sem döntöttem volna másként!
Mondhatnám, hogy nem tetszik, de ez nem lenne igaz! Mi semmit nem veszítettünk ezzel, hiszen továbbra is úgy horgászunk majd, mint az előző szezonunkban és továbbra is abban a szellemben kergetjük az őserőket, ahogyan eddig! Továbbra is hiszem, hogy csodálatos élményekkel és képekkel gazdagodunk és örömteli érzéssel fogjuk visszaengedni a szépségeket!
Ha valamit sajnálok az az, hogy ma ezzel a döntéssel a tiszaugi élő és a növényvilág csatát vesztett, de a magam részéről továbbra is küzdeni fogok ezért az elképesztő természeti csodáért, mert a háborút még megnyerhetik és ha rajtam múlik meg is fogják!!!

Üdv.: Zsu

aquadeus

Szia Feri!

Sajnálatos, nyertek a pesszimisták és a kétkedők, vesztettek a halak. Minket azért ez nem tántorít vissza a kíméletes bánásmódtól.
A fokozatosság kedvéért viszont bevezethetnétek a napi 2 pontyos limitet, hiszen ez Texoman szavaival élve nem kötelezi a „régóta itt lakó,ide született falusi szegény embert plusz felszerelések vásárlására”

üdv.: Zsolti

Zsu

Sziasztok!

No új év, új remények!!!
Mindenki megnyugodhat, a C&R jegy elvetésre került most, de hiszem, hogy ez nem lesz végleges csak egyelőre szünetel a bevezetése! Aki előre örül, mert úgy véli, hogy beletört a bicskám/bicskánk ezen jegy bevezettetésének elérésébe, azt el kell, hogy keserítsem! Nemhogy meggyengített, megerősített abban, hogy valóban tennünk kell ezért a vízért!!!
Viszont valóban igaz, hogy ne csapjunk bele a lecsóba rögtön, kezdjük akkor a legfontosabbal!!!!
Abban mindannyian egyetértünk/egyetértettünk és akkor kezdjük el itt újra az elejéről, hogy az ellenőrök szerepe a legfontosabb és, hogy az ellenőrzés hatékonyságát meg kell növelni!!!
Véleményem szerint vállalhatnánk önkéntes feladatokat az ellenőrzés hatékonysága érdekében! Ezzel kapcsolatban már leírtam nem is olyan régen, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani! Legalább is az én városomban ezt hogyan oldották meg!
Vegyétek a fáradtságot Ti is és olvassátok újra el, ha már ez felvetésre került Tőletek!
Ezt leszámítva várom a javaslataitokat, ötleteiteket, Ti hogyan erősítenétek meg az ellenőrzés hatékonyságát, esetleg milyen részt vállalnátok abban, hogy segítsük Halász Gyulának, halőrünknek a munkáját!
Ha egyelőre még másként nem, így biztosan tehetünk a halakért, a holtágért!!!!

Várom az ötleteket!

Üdv.: Zsu

csonakos.25

Feri.Önértekelésed,valamint amit ezért az az oldalért teszel,csak tiszteletet parancsol.Köszönjük.Csónakos.

Catfish

Sziasztok!
Nem igazán értem ezeket az erős indulatokat. Azt értem, hogy szeretne mindenki a maga módján tenni valamit a vízért a környezetért, de ez nem háború! Tudom Zsu, hogy indulatosabb vagy mint az átlag ember akkor amikor a halak, állatok, természet védelméről van szó, de gondolj bele, hogy ez a holtág már itt van évtizedek óta és mikor idejöttetek akkor is milyen szép volt! Nem véletlen vettél itt telket! Ezzel azt akarom mondani, hogy az eddig itt lakók se pusztították ezt el az évtizedek alatt és nem is fogják, hidd el tudják ők is mi a szép és jó!
A lendületed én értem, hiszen én is hasonlóan tudom rávetni magam egy egy témára, de amit megtanultam, hogy ha el akarok érni valamit a falubeliekkel akkor, hagyom őket, hogy saját maguktól megtalálják a helyes utat, ehhez sokszor elég ha látják hogy lelkesen teszel valamit.
Ebbe persze Neked is nagy szereped van és a többi „üdülősnek” is mert Ti (ők) hozzák be az újabb dolgokat és a falubeliek, régebben itt lakó nyaralósok ki-ki a maga tempójában és igényei szerint át fogja venni a jó dolgokat!
Arra azért vigyázzatok, hogy egymással (itt is a weboldalon)maradjunk tisztelettudóak a végletekig, hiszen nem ellenségek vagytok, hanem sporttársak. Ki-ki a maga módján küzdi le a kihívásokat és vagy akar fejlődni vagy nem, de bármit tesz azt a maga kedvéért teszi.
A másik, hogy meg kel találnunk azt a formát, csatornát az információk közlésére amit úgy vesznek át tőled vagy mástól is, hogy észre sem veszik és elsajátítják a tőled tanultakat.
A falusi újság az egyik ami szerintem a helyiekhez eljut és abban ha olvassák a leírást, látják a fotót akkor bizony előbb utóbb követőitek lesznek. Ehhez viszont az kell, hogy egy-egy ilyen leírást készítsetek én meg továbbítom a falu újságához, örömmel fogják fogadni!
A másik csatorna a facebook, ebben tettünk lépéseket, ott a könnyen megszerezhető közösséget lehet megcéloznunk, amiből ha jönnek Tiszaugra horgászni, akár szomszéd is lehet. 🙂
A jelenlegi oldalt is meg tartom, mert nem mindenki szereti a facebookos „cukiság özönt” és csak tematikus dolgokat akarnak látni!
Tehát én azt kérem tőletek, a „háborút” kezdjük a média meghódításával! Velünk is így teszik a nagyjaink :-)))))
Tehát tegyétek száraz helyre a lőport! Elő a papírral, tollal, fényképezővel!
Üdv:Király Feri

Zsu

Sziasztok!

Kedves Feri!

Bevallom, én bennem semmiféle indulat nem volt mikor leírtam, hogy kezdjünk mindent elöről és hozzunk ötleteket, hogy tudnánk segíteni Gyula(halőr) munkáját vagy hogy hogy tudnánk előremozdítani az ellenőrzés hatékonyságát, maximum csak az elkeseredettség beszélt belőlem és a tenni akarás! Egyszerűen buzdítani akartam az itt jelenlévőket, hogy ne csak mi tegyünk egy jó ügyért! Ha ezt bárki is félreérthetőnek találta, akkor azért elnézést kérek!
Én úgy vélem igyekeztem megtenni eddig is mindent azért, hogy kövessék az emberek a jó példát! Rengeteg képet, videót és beszámolót küldtem, de eddig nem igen vagy csak elvétve olvashattam mások beszámolóit és nézegethettem mások képeit, pedig nekem is jól esett volna!
Összesen erre szeretnék buzdítani mindenkit most is, hogy ne csak én legyek az aki megmutatja, hogy milyen értékek vannak itt, hanem mások is részt vegyenek részt vállaljanak ebből! Jó lenne ha tudnánk egymás sikereinek örülni, hiszen az mindenkinek kedvet hoz egy jó kis pecára s ha netalán éppen rosszabbul jön másnak a hal, biztosan új remények csillannak azokban is,akiknek éppen nem úgy fut a szekér, hiszen ha nekünk sikerül, akkor nekik is sikerülhet!

Én senkire nem haragszom, amit elkezdtünk azt jó irányvonalnak látom és nagyon sok szabadidőmet áldoztam rá, hogy sikerüljön! Hogy most nem jött össze az nem baj, de hiszem én is, hogy a jó példa ragadós és ha mindenki segít ebben, ha mindenki kezébe veszi azt a tollat, azt a fényképezőt, amit kérsz, akkor azzal mindenki nyerhet, akkor az mindenkinek örömet okoz!
Én is szeretném ha nem csak én ötletelnék én is szeretném látni Csónakos vagy Texoman vagy Richard vagy a többiek képeit, akikével még nem találkoztam és csak reménykedem abban, hogy egyszer valóban láthatom is, mert egyenlőre sajnos nem sok részünk volt benne, pedig hiszem hogy ők is büszkélkedhetnének szépségekkel vagy olyan a holtágon található természeti csodákkal, amiket kár lenne nem megmutatni a nagyközönségnek!

Üdv.: Zsu

Catfish

Még eszembe jutott valami! Én nem Richard ügyére gondoltam amikor az ellenőrökről volt szó, hanem egy előttetek nem ismert sztory szereplőjére!
Üdv:Feri

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .