2014-et érintő változások

Kedves Horgász társak!

A holtágra érvényes területi engedélyek árában történt változás, amely leginkább érint mindenkit! Az éves területi jegy ára emelkedett 2000 Ft-al. Így az éves felnőtt területi jegy ára 22.000 Ft, ami a környék áraihoz képest még mindig nagyon versenyképes.

A szabályokban is történ némi változás. Az etetőanyag behordás és az etető hajó használata továbbra is engedélyezett, de mivel a botonként 2kg etetőanyag behordása, mennyisége nem ellenőrizhető, így azt töröltük a szabályok közül. Tehát továbbra is lehet behordani etetőanyagot, de az etetőanyag minőségére és mennyiségére kérem mindenki fordítson kiemelt figyelmet. A rendszeresen etetett helyeknél ne a mennyiséggel, hanem a rendszeres etetéssel javítsák a horgászat sikerességét. A túl sok beöntött etetőanyag bomlása rendkívüli mértékben rontja a víz minőségét. A szélsőséges időjárásnak köszönhetően jelentős halpusztuláshoz is vezethet a felhalmozódó rothadó, bomlásnak induló etetőanyag.

A haltenyésztésben bevált módszer, hogy egy nyeles sűrű szemű kis méretű merítővel időnként az etetett hely iszapjába merítünk és ha az  takarmány szemeket tartalmaz akkor néhány napig nem etetünk. Kérem, hogy mindenki felelősen járjon el az etetőanyagok beszórása során, ne veszélyeztessék a halállományt és nem utolsó sorban a horgászat eredményességét se.

Az új halászati törvény változásai a tilalmi időkre a holtágra nincsenek kihatással, ám az éves állami horgászjegyek érvényessége befolyásolhatja az engedélyek megvásárlását. Mivel az éves állami horgászjegyek 2013. december 31-ig voltak érvényben, de az újak kiadása még nem rendezett ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint módosításra került a törvény 74. §-ának 6. pontja, amiben eddig az állt, hogy az állami horgászjegy lejártáig, azaz december 31-ig érvényes. Ehelyett a következő rendelkezés lépett érvénybe:

„(6) Az e törvény hatálybalépése előtt megváltott – a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény szerinti – állami halászjegy, állami horgászjegy, halász területi engedély, fogási napló, továbbá kiadott éves kutatási engedély 2014. január 31-ig érvényes.

Tehát lehet kiváltani 2013-as állami horgászjeggyel is éves területi engedélyt, de rá kell írni a területi jegyre, hogy 2013-as engedéllyel lett kiváltva, és csak 2014. január 31-ig érvényes  a 2013-as engedéllyel, 2014 január 31 után már rendelkeznie kell 2014-es állami horgászjeggyel is!!!

A 2014-es terültei engedélyek elkészültek, a mai napon! Az üzletekbe hamarosan kiszállításra kerülnek!

Sikerekben gazdag horgászatot kíván a Király és Társai Kft.

Üdvözlettel: Király Ferenc

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .